Segítség vérnyomás azonnali csökkentésére

A magas vérnyomás nem válogat és már egész fiatal korban is szenvednek tőle az emberek. Számos dolog előidézheti, a megelőzésére pedig gyógyszeres kezelést tudnak ajánlani az orvosok.

 Számos jel mutat arra, hogy a beteg magas vérnyomás-betegségben szenved.Az első jelek azonban gyakran nem tipikusan magas vérnyomás betegségre utaló tünetek és észrevehetetlenül fejlődnek ki. Ez azt jelenti, hogy a betegség nehezen beazonosítható az érintettek számára.

Ha fáradtságot, szédülést, rossz közérzetet, fejfájást tapasztalsz, lehet, hogy a vérnyomás ingadozását kell keresni a tünetek mögött, bár ez gyakran tünetmentesen van jelen.

Fáradtság, ingadozó a vérnyomás? Ez lehet az oka!

Nehéz elalvás, alvási nehézségek, nyugtalan alvás, nyugtalanság lehetséges következményei lehetnek a betegségnek. További lehetséges jel lehet a fülcsengés is. Szellemi és fizikai leterheltség alatt jelentkező fejfájás, szédülés szintén jelei lehetnek a betegségnek.

50 év körüli nők esetében a magas vérnyomás tünetei hasonlóak lehetnek a menopauza tüneteihez (hőhullám, szédülés, hangulatváltás). Középkorú férfiak esetében a kezeletlen vérnyomás erekciós problémákat okozhat. A tartós magas vérnyomás hatására kifejlődő szívproblémák jele lehet a rövid légzés, mellkasi fájdalmak vagy megerőltetés közben a mellkas tájékán érezhető szorult érzés. Az aritmia oka szintén lehet a magas vérnyomás.

A fentiekhez hasonló tartósan fennálló tünetek esetében keresse szakorvosát vagy kezelőorvosát.

Ezt a módszert, amelyet most bemutatunk, a katonák használják gyorsan alkalmazható “gyógyszerként”, amely a magas vérnyomás csökkentése mellett képes bármilyen fájdalom csillapítására is. Alkalmazásával hihetetlen rövid időn belül megszűnik a fájdalom, a szédülés a rosszullét azonnal véget ér.

Íme a gyors segítség alkalmazása:

A bal kéz középső ujján lévő középső pontot egy toll hegyének segítségével meg kell nyomni körülbelül 1 percen át. Kissé fájdalmas lehet, ez azonban blokkolja a fájdalmakat is. Majd meg kell ismételni a jobb kéz középső ujján is.

Ez természetesen csupán egy gyors segítség és egy tanács arra, ha rossz helyzetben, rosszkor érint minket a vérnyomás probléma. Ha hosszabb távon tapasztalunk magas vérnyomást, keressük fel orvosunkat.

(Tudásfája)

Forrás: https://napidoktor.hu/index


5 hozzászólás

 1. Hatházy Róbert

  “középső ujján lévő középső pontot” – ahogy látom egy másik cikkből egy képen ez az ujjbegy. Szomorú, hogy a napidoktor nem ezt írta.

 2. L. Hedvig

  Abszolut érthetetlen a cikk. Mit jelent a középső pont? Legalább egy rajzot kitehettek volna.

 3. Mist

  Hol van az ujj középső pontja?
  Ez a cikk méltán reprezentálja a honlap feleslegességét, kártékonyságát.

 4. somasok

  Mindenki szerint nem egyértelmű a cikk ábra nélkül. A szerzőben ez fel sem merült, hogy egy ujjnak sok középső pontja lehet; hosszában, keresztben stb.

 5. Ruby

  Magasvérnyomás betegségben szenvedek . Tamáskodtam a cikk hitelességében, de mégis kipróbáltam, megnyomtam az ujbegyemet egy percig. Előtte 161/88 volt, és utána 139/85. Azért beveszem a tablettát. Ki fogom próbálni többször is, mert ha tényleg igaz, akkor érdemes alkalmazni, amikor nem vagyok vérnyomásmérő közelében, de érzem, hogy magas lehet. Ismerem már a jeleit. Akkor a tarkóm szokott erősen fájni.