Sablon falfestés-virágot a falra, saját kezűleg!

Miközben a tapéta ismét aranykorát éli napjainkban, egy másik generáció éppenséggel az eltávolításán fáradozik – hogy mintát festhessen a falra!

Falfestés – kezdőknek is

Bizony, manapság újjáéledt a tapétázás divatja – ugyanakkor az új generáció felfedezte a tapétázás egyik nagy hátrányát is: az eltávolítás szükségességét, ha változtatni szeretnénk. S bár a festett mintás fal nem éppen új felfedezés, előnyeibe és számos felhasználási lehetőségébe érdemes belepillantani.

sablon2

Azok, akik régen is kedvelték a festett mintákkal ellátott falat, bizonyára örülnek annak, hogy ma új, divatos színekkel és hangulatos mintákkal ugyanúgy befesthetik szobáik falát, mint egykor öreganyáik házában a piktorok.

A falfestés egyszerűbb, mint a tapétázás, ráadásul, nem túl drága vállalkozás újjáéleszteni szobáinkat ezzel a módszerrel. Van, ahol a piacon is kaphatók régi festék hengerek, melyeket az elmúlt 100 évben sokat használtak és alkották meg segítségükkel a mutatós falat. A sablon festés remek alternatívát nyújtott tapéta helyett.

paint-looks-like-wallpaper-3

Ma azonban ezek a hengerek újjászületnek a lelkes rajongók kezében, akik nosztalgikus, ámde annál szebb motívumokat készítenek otthonukba a segítségével. A sablon falfestéssel nemcsak újszerű szobát kapunk, hanem kreativitásunkat is kiélhetjük! Ráadásul remek közös szórakozás is: mindenki részt vehet a szoba megújításában.

A festék hengerek különféle sablonokkal kaphatók: ha a régies mintákat szeretjük, a sablonok közt megtalálhatók virágok, növényi minták, faágakon csicsergő madarak, erdei jelenetek, de nincs hiány a modern szobába illő, nonfiguratív mintákból, vonalakból sem. A sablon hengerek darabonként 8000 forintos áron lehetnek a miénk. Ezen felül már csak a választott festékről kell gondoskodnunk.

Nem is kérdés, milyen különös hangulat tölti be a sablon festés után a szobát! Aki már gyermekként is nézegetett hasonló mintákat a falon, mert otthonában egykor ilyen festés díszítette a helyiségeket, különösen nosztalgikus hangulatba kerülhet. Próbáljuk ki bátran!

Forrás: Inspirációk


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.