Pici a fürdőszobád? Hozd ki a legtöbbet belőle!

Kicsi a fürdőszobád? Sebaj, pár trükkel otthonod egyik ékévé teheted. És még csak nem is kerül sokba. Megmutatjuk.

A titok nyitja abban rejlik, hogy minden létező millimétert ki kell használnod. Ez persze nem jelenti azt, hogy be kell zsúfolnod mindenfélével az apró fürdőszobádat. Az okosan elhelyezett tárolóhelyek, az optikailag nagyobb hatást keltő festés és világítás, a letisztult formák mind-mind a kicsi és szép irányába terelnek.

Ha a fürdő és a WC egy helyiségben van, akkor a tisztítószereket és egyéb vegyszereket a WC fölé szerelt nyitott vagy zárt polcra helyezed. A mosdó alá válassz olyan tárolószekrényt, amely sok praktikus polccal rendelkezik. Ide kerülhetnek a kozmetikai szerek. A mosdó feletti tükör fölé nem árt lámpát szereltetned, fényével ez is tágítja a teret.

A falra tett polcokon helyet kaphatnak a törölközők, a mosószerek, öblítők és ha a vizes blokk is úgy akarja, akkor a sarokban megbújhat a felültöltős mosógéped is. Azért felültöltős, mert ezzel spórolod meg a legtöbb helyet. A kád körüli tárolókba rakd a tisztálkodószereket, mosdószivacsot, lehetőleg kíméld meg a kád peremét.

Illatgyertyák, illóolajok is legyenek kis kosárkákban, így a  helyiség privát wellness- részleggé avanzsálhat. Amint arról már korábban írtunk, a Feng-Shui elvek alapján nem ajánlott a túl nagy fürdőszoba és ha teheted, fesd világoskékre vagy fehérre a falakat.

Forrás: