Őszi terasz – íme a legmutatósabb dekorációs ötletek!

Aki szereti a lombhullató időszakot, az valósággal a bőség zavarában szenvedhet ilyenkor a természetben, hiszen belőle számos dolgot lehet felhasználni dekorációhoz.

Az őszi terasz különösen alkalmas terep lehet számunkra a díszítéshez.

Ha kreatívak vagyunk és szívesen dekorálunk, az évszakváltások ideális időszakok arra, hogy megújítsuk, átalakítsuk otthonunk belső terét, illetve az erkélyt, teraszt.

Ősszel megvan az az előnyünk, hogy számos terméssel, falevéllel, szezonális zöldséggel díszíthetünk. Jöhetnek a tökök, a gesztenyék, makkok, s persze az ezerszínű levelek.

Milyen egy szép őszi terasz? Lássunk néhány ötletet.

1. Tökök, lámpás nélkül: egy mutatósan elrendezett sarok az őszi teraszon legalább annyira hívogató és látványos lehet, mint ha kiraknánk egy-két szépen elkészített töklámpást. Méretes cserépbe rendezhetjük a nagyobb tököket, állíthatjuk sámlira, mellettük pedig tökéletesen mutat egy szép gyertyatartó, hasonlóan visszafogott színekben. Manapság fehérre vagy aranyszínűre is festhetjük a tököket – éljünk a lehetőséggel.

2. Szalma, ládák, masnik: egészen újszerű dekorációt készíthetünk az őszi teraszra, ha meghagyjuk a tököket természetes színükben, de tetszőleges masnit kötünk rájuk. Kiegészíthetjük az összképet régi faládával, amelybe állítva kiválóan passzol egy tök, illetve kis szalmabálával is. A tetejére még virágos kaspó is elfér.

3. Őszi koszorúk: a vesszőből font alapra almákat és apró tököket is rögzíthetünk. Egyszerű és rendkívül mutatós dekorációt kapunk az őszi teraszra! A koszorúkat natúr színű szalaggal függesszük az ablakra – nagyon látványosak, fehér, barna és mahagóni háttérrel is.

4. Ajtódísz kukoricaháncsból: mi mindenre jó a kukorica héja? Girlandot készíthetünk belőle, s olyan hosszú is lehet, hogy az ajtó két oldalára, de még a tetejére is futja. Csupán kössük egy zsinegre a háncsokat egymás után.

5. Dísztökök: az őszi terasz elmaradhatatlan kellékei a szép, nagy dísztökök. Végigrakhatjuk velük a lépcsőket, gyertyalámpásokkal vegyítve – nagyon mutatós és hangulatos dekoráció!

6. Meglepő ajtódísz: valószínűleg senki sem számít rá, hogy egy hordó almát talál a bejárati ajtón. Ha igazán egyedire tervezzük az őszi teraszt, akasszunk az ajtóra egy kisméretű fahordót, tele almával!

7. Szezonális virágok: mindig jó ötlet és könnyű beszerezni. Válasszunk az ősz színeihez illő, rusztikus hatású kaspókat, melyekbe szezonális virágokat ültetünk.

8. Vegyes díszítés: szintén nem kell nagy energia-befektetés a dísztököket, kosarakat és virágokat kombináló őszi dekorációhoz. Válogassunk a bejáratba vagy a teraszra színben harmonizáló kosarakat, tököket, illetve narancssárga, sárga, fehér, sötétpiros szezonális virágokat. Ideális hangulatemelő.

9. Írott táblák: a megtisztított, kipofozott raklapok mindig alkalmasak dekorációnak. Az őszi terasz mutatós darabja lehet egy natúr raklap is, amelyre „Ősz”, vagy „Isten hozott” feliratokat készítünk. A táblák persze remekül illeszkedhetnek a választott dísztökökhöz és a virágokhoz.

10. Meleg textíliák: ha egyébként tartunk a teraszon kerti székeket, asztalt, vagy hintaágyat, a textíliákat változtassuk ősziesebbé. Egy mutatós, kockás takaró, töklámpás az asztalon, néhány szép kaspós virág igazán meghitté és meleg hangulatúvá varázsolja a helyszínt.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php