Ne koplaljon, aki fogyókúrázik!

Hogy mit tegyen? Tartsa egyensúlyban a különböző tápanyagokat étkezései alatt és mindenképpen mozogjon. Hiszen a diétával az egészségünket alapozzuk meg, nem hiánybetegségeket akarunk kialakítani.

A koplalás és bizonyos táplálékok megvonása különböző betegségeket, problémákat idézhet elő, ezért a fogyókúra alatt is meg kell tartani az egyensúlyt

– közölte Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna műsorában.

A TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője példaként említette, hogy az alacsony szénhidrátbevitel általában túlzott fehérjefogyasztással társul. A szénhidrát megvonása miatt koncentrációzavar és fáradékonyság jelentkezhet, a sok fehérjétől pedig vesegondok és csontritkulás alakulhat ki.

Sikerdiéták - illusztráció: Shutterstock

Foto:pixabay.com

Hangsúlyozta, a koplalás és a kevés kalória bevitele sem jó módszer, mert olyankor raktározni kezd a szervezet, az első pár kilogramm könnyen és gyorsan lemegy, de utána “jojózás” kezdődik.

Fontos, hogy mielőtt neki állsz a koktél készítésnek gondosan moss kezet, fertőtlenítsd az alapanyagokat is. Erre kitűnő választás lehet a szódabikarbónás vagy az ecetes víz!

Immunturbó – A legjobb zöldséges koktélok

Az a normális, ha heti fél, egy kilogrammot fogyunk, ha mértéket tartunk és a helyes étkezés mellett növeljük a mozgást – hangoztatta a dietetikus.
Kiemelte, a fogyókúrával egészségünket alapozzuk meg, ezért nem rövid és gyors lehetőségeket kell keresni, hanem olyat, amelyet hosszú távon is fenn lehet tartani.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.