Ne csak az alakod, az arcod is legyen szép a nyáron!

A legtöbben már télen elkezdenek tenni azért, hogy tökéletes legyen az alakjuk nyáron, és büszkén vonulhassanak bikiniben a tengerparton vagy a strandon. Kétségkívül vonzó tud lenni a szép, hibátlan forma, de a testünk mellett az arc szépségére is érdemes odafigyelni. Vannak olyan orvos-esztétikai beavatkozások, melyek a meleg hónapokban is elvégezhetők, ezekről mesél Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

Többféle orvos-esztétikai kezelés közül válogathatunk nyáron is a fiatalosabb, kisimultabb megjelenés érdekében, igaz, az erősebb nap-, és UV-sugárzás miatt némi korlátozással, úgyhogy mindenképp érdemes megfontolni a szakértő tanácsait.

A nyári időszakban többet hunyorgunk, az erős fény miatt ráncoljuk az orrunk, homlokunk, ezzel pedig bizonyítottan fokozzuk a ráncok számát. Ezeket a leghatékonyabban és leggyorsabban a botox alkalmazásával lehet eltüntetni, vagy akár megelőzni. Botoxolás után nem kell kerülni a napfényt, de Dr. Széchenyi Kornél elmondása szerint arra oda kell figyelni, hogy a beinjekciózott terület ne melegedjen fel túlságosan, mivel az vérbőséget okozva kedvezőtlen hatással lehet a botox hatékonyságára.

A kezelés nem csak a ráncok eltüntetésében jó, hanem a fokozottan izzadékony területeken is alkalmazható, jól lehet vele csökkenteni az izzadást. De maradjunk a szépségnél! Nyáron is alkalmazhatók azok a bőrfeszesítő eljárások, amelyek a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki hatásukat. Ilyen például a HIFU intenzíven fókuszált ultrahang, ami rögtön látható eredményt nyújt – ellenben a botox 7-10 nap után éri el látványos formáját.

„A hő hatására azonnali összehúzódás történik a szövetekben, ami már a kezelés után, rögtön látványos eredményt nyújt. A HIFU hatására később az újonnan termelődött kollagén miatt feszesebb, simább felszínű lesz a bőr; a ráncok mélysége csökken, a tág pórusok összeszűkülnek, a szemöldök vonala megemelkedik. A kezelést követően rögtön vissza lehet térni a normál hétköznapi tevékenységünkhöz” – mondja a szakember.

A hyaluronsavval történő ráncfeltöltés, arcfiatalítás vagy ajaknagyobbítás is végezhető nyáron, mindegyik esetben hyaluronsav kerül a szervezetbe, ami jelentős mennyiségű vizet képes megkötni, így csökkenti a barázdák, ráncok számát, és a megereszkedett szöveteket is képes megemelni.

Forrás: New Beauty, purecom
Kép: Pexels

Forrás: https://napidoktor.hu/index