Nagy tévedés: nem enyhe az omikron – Vérmérgezést is okozhat

Mégsem olyan ártatlan az omikron: tüdőgyulladást és vérmérgezést okoz, ezért a szakemberek szerint nem árt óvatosnak lenni.

Az országos tisztifőorvos közlése szerint jelenleg a koronavírus-fertőzések 94 százalékáért az omikron variáns felel. A variáns önmagában is veszélyes, hiszen jellemző tüntete a súlyos hányás, hasmenés, ami kiszáradáshoz vezet és emiatt kórházi ápolásra szorulhatnak a betegek – számol be a NapHíre.hu.

Késmárky András sürgősségi orvos pedig arról beszélt az RTL Híradónak, hogy az omikron szövődményeként kialakuló felülfertőződések okozhatnak komoly megbetegedéseket.

“Olyan szövődmények, amiket nem feltétlenül a vírus fog okozni, hanem valamilyen felülfertőződés. Legyen ez egy bakteriális fertőződés, hiszen legyengült immunállapotú betegekről van szó, így a kórokozók sokkal könnyebben kaput találnak a bejutásra. A bakteriális fertőzések 90 százalékánál tüdőgyulladás vagy esetleg vérmérgezés alakulhat ki

– mondta a szakember.

“Nem az omikron, hanem a szövődményeként kialakuló felülfertőződések miatt kerülnek kórházba a betegek” – ezt Késmárky András sürgősségi orvos mondta az RTL Híradónak. Szerinte ez tüdőgyulladást vagy vérmérgezést válthat ki, ami életveszélyes. Egyre jellemzőbb omikron-tünet a súlyos hányás, hasmenés, ami pedig kiszáradáshoz vezethet. Közben megjelent a KSH teljes tavalyi halálozási adatsora, amely szerint 1920 óta nem haltak meg annyian Magyarországon, mint az elmúlt évben.

Olvasd el ezt is!

Így tudod felére csökkenteni a COVID fertőzés előfordulását

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. jáger lászló

    Omikron
    Azkor influenzaszerű,vagy sokkal súlyosabb betegség
    Ebben nincs közmegegyezés még az infektológusok között sem!!Hát még a laikusok körében
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.