Mit tud a matracporszívó?

Az éjszakai pihenés, az alvás életünk meghatározó része. Nagy gondossággal válogatjuk meg ágyunkat, matracunkat és a huzatokat

A lepedők és a huzatok rendszeres tisztítása mindannyiunk számára rutinszerű. 2-3 hetente lehúzzuk, felhelyezzük a váltás garnitúrát, mosógépben kimossuk, és máris friss és tiszta ágyban alhatunk.

Azonban a matrac tisztítására fele ennyi gondot sem fordítunk, hiszen azt képzelhetjük, hogy a lepedő védőburka nem engedi, hogy a további szennyeződések átjussanak rajta.

Pedig a szállodákban és szálláshelyeken magasfokú higiéniás és tisztítási követelmények alapjául szolgál rendszeres tisztításuk. Tehát otthonunkban, ahol az életünk legtöbb részét töltjük, szintén elengedhetetlen lenne ezeket rendszeresen tisztítani.

A por eltávolítása érdekében ma már sokan használnak porszívót, ami erre a célra megfelelő, azonban az atkák és gombák elpusztítására hatástalan.

matrac

A pollenek, a por és gombák olyan allergén anyagok, amik koncentráltan találhatóak meg a matrac szöveteinek szálai között, így az egészséges emberek nagyobb veszélynek vannak kitéve a légzőszervrendszeri és allergiás betegségek miatt. Ennek elkerülése érdekében Németországban kifejlesztettek egy olyan porszívót, ami kimondottan a matracok tisztítására szolgál.

A matractisztító alkalmazása során eltávolítja a házi port, a polleneket, a vírusokat, a poratkákat, a baktériumokat és a penészgombát.

Külön pozitívuma, hogy szárazon működő rendszerről van szó, így a takarítás után rögtön ágyazhatunk. Védjük a szervezetünk a kórokozóktól, és tegyük minél egészségesebbé az ágyunkat, hogy minél pihentetőbb legyen az alvás.

Forrás: