Miért imádnak minket a szúnyogok?

Ha te is azok közé a szerencsések közé tartozik, akik vonzzák a szúnyogokat, valószínűleg a következőkben ismertetett csoportok egyikének vagy a tagja. Tudósok felfedezték, hogy vannak emberek, akiket a szúnyogok sokkal vonzóbbnak találnak másoknál. Ezek az emberek bizonyos kémiai vegyületeket termelnek, amire a szúnyogok aztán szó szerint rárepülnek, mondja Josef M Comlon etimológus, az Amerikai Szúnyogirtó Társaság tanácsadója. Az alábbiakban te is megismerheted a szúnyogok által imádott 4 csoportot és azt az 1-et, amelyet ezek a vérszívók messzire elkerülnek.

1. Várandós nők

A szúnyogokat vonzza az emberek által kilélegzett szén-dioxid. A gyermeket váró nők a terhességük vége felé akár 21% -kal több szén-dioxidot is kilélegeznek nem állapotos nőtársaikhoz képest. Emiatt aztán sokkal népszerűbbek a szúnyogok körében csupán az őket körülvevő levegő összetétele miatt.

2. Sportoló emberek

A szúnyogok gyorsan kiszagolják, ha valaki a közelükben fut, edz vagy bármilyen testmozgást végez. Imádják az izmok által termelt tejsavat, amit azonnal megéreznek, mert sportolás közben izzadunk. Az izzadtságon kívül a megemelkedett testhőmérséklet is roppant vonzó a számukra, ami szintén a testmozgás egyik kísérőjelensége.

Fotó: 123rf.com

3. Alkoholfogyasztók

Egy nyugat-afrikai tanulmány kimutatta, hogy a sört fogyasztó férfiak sokkal kívánatosabbak a szúnyogok számára, mint azok, akik csak vizet isznak. Néhány szakértő szerint ez is a megemelkedett testhőmérsékletnek tulajdonítható, ami az alkoholfogyasztás következménye.

4. 0 vércsoportú emberek

A szúnyogok őket szeretik a legjobban. Megdöbbentően magas, 83%-os annak a valószínűsége, hogy a szúnyogok megcsípjenek egy 0-ás vércsoportba tartozó embert. Az ezzel a vércsoporttal született emberek olyan szagokat bocsájtanak ki, amelyeket a szúnyogok ellenállhatatlannak tartanak. Szerencsére azonban éppen ezen emberek esetében a legkisebb a maláriában való megbetegedés kockázata annak ellenére, hogy ez a kór szúnyogcsípés útján terjed.

Na és kiket nem szeretnek a szúnyogok?

Az AB vércsoportú embereket.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index