Mi a helyzet akkor, ha túlszedtük vagy egy sérülés miatt lett hiányos, rossz formájú a szemöldökünk?

A szemöldökdivat folyton változik, néha azonban elkél egy kis segítség, hogy megtaláljuk a hozzánk illőt. Gruber Veronikával a legújabb trendről, az úgynevezett porhatású szemöldöktetoválásról beszélgettünk.

Egy időben sok kozmetikus tetovált szemöldököt.

Voltak ügyesek és kevésbé tehetségesek, de ahogy a technika változott és egyre több tanulást igényelt. Sokan kihullottak a rostán és kiderült, kik azok, akik tényleg képesek megteremteni egy-egy arc harmóniáját tehetségükkel és szakmai tudásukkal. Gruber Veronika – a BrisaArt tulajdonosa – ma Magyarország legjobb, elit sminktetoválói közé tartozik. Persze ezt a rangot nem adták ingyen, Veronika is folyamatosan képzi magát, hogy a legjobb szolgáltatást tudja vendégeinek nyújtani.

A szemöldök keretet ad az arcnak, meghatározza karakterét. De mi a helyzet akkor, ha túlszedtük vagy egy sérülés miatt lett hiányos, rossz formájú? Ilyenkor siet segítségünkre a sminktetoválás, mely visszaadhatja régi szépségünket. – 2014 óta készítenek Magyarországon is úgynevezett „szálas” szemöldököt, melynél a régi, egybesatírozott technika helyett szálakat tetováltak a bőrbe, ezáltal természetesebb hatást keltve. 2016-ban azonban sok újdonság érkezett hozzánk, például a porhatású tetoválás, mely a szálazott microblanding technikával kombinálható. Ez a módszer a korábbinál sokkal finomabb mikroszálak között kitölti a réseket, mégsem tűnik egységes tömbnek a szemöldök. – mondta el Gruber Veronika okleveles sminktetováló, aki azt is elárulta, hogy miként alakítja ki a tökéletes szemöldökívet. – Tetoválás előtt az arc formáját és vonásait alapul véve megtalálom a vendéghez legjobban illeszkedő szemöldökformát, ami nem feltétlenül a mindenkori trendet jelenti. Egy kistermetű, madárcsontú nő arcán például a manapság divatos, vastag szemöldök nemcsak előnytelen, de csúnya is. Gyakori, hogy anélkül, hogy egy-egy vendég korábbi képeit láttam volna, az eredeti szemöldökformát alkotom meg számukra. A természet sosem téved, a saját szemöldökünk íve tökéletesen illeszkedik arcunkhoz. – tudtuk meg Gruber Veronikától, a BrisaArt tulajdonosától.

Visszaadja az önbecsülést

Vannak, akik nem egyszerű sminktetoválásért keresik meg Veronikát, hanem azért, hogy segítségével ismét nőnek érezzék magukat. – A daganatos megbetegedések kezelésére használt kemoterápia egyik mellékhatása talán jobban megviseli a betegeket lelkileg, mint a rosszullétek. Ez pedig a haj- és a szemöldök kihullása. Míg az előbbit átmenetileg pótolni tudja egy jó minőségű paróka, addig a szemöldök hiánya látványos marad. A sminktetoválással azonban ezen is lehet változtatni, jobb életminőséget biztosítva a gyógyulófélben lévő betegeknek. A segítségemmel az elveszített szemöldök pótlásra kerül, ezáltal ismét karaktert ad az arcnak. Talán ez egy kicsit bonyolultabb, hiszen ilyenkor az eredeti szemöldöknek gyakran nyoma sincs, és az egész ívet újra kellett alkotnom, de a végeredmény mindig természetes. Azt hiszem, ezek a leghálásabb feladataim, boldog vagyok, ha visszaadhatom valakinek az önbecsülését, a nőiességét. – vallotta be Gruber Veronika sminktetováló.

A férfiaknak is tud segíteni

Bár itthon kevesen, de külföldön egyre több férfi keresi fel a sminktetoválókat a szemöldökük miatt. Ők általában nem szépészeti baklövés miatt kénytelenek ilyen módon pótolni azt. – Volt olyan vendégem, akinek egy baleset miatt sebhely vágta ketté keresztben a szemöldökét és ezt szerette volna eltüntetni, de olyan úriember is megkeresett már, akinek egyszerűen itt-ott kihullottak a szőrszálak. Az ő esetükben nem az egész szemöldök formáját kellett újraalkotnom, csak kijavítani a hibákat benne. – árulta el az okleveles sminktetováló, akitől azt is megtudtuk, mennyire tartós egy sminktetoválás. – A szemöldöktetoválás tartóssága egyénenként változó, de e kombinált típus nagyjából 1-1,5 évig megmarad, és ha tökéletesen eltaláljuk a színt és a fazont, akkor nagyon természetes hatást érhetünk el, nem is látszik igazán, hogy tetoválással van kiegészítve a szemöldökünk. – mondta Gruber Veronika, a BrisaArt megalapítója.

Veronikáról és munkájáról itt tudhat meg többet: www.brisaart.hu

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index