Melyik természetes fogfehérítési módszert próbáltad már ki, és működnek-e egyáltalán?

A különböző “nagymama recepteken” alapuló természetes fogfehérítési módszereknek még mindig megvan a maguk támogatói köre. A különböző házi receptek a fogak természetes anyagokkal történő tisztítására szintén egyfajta ígéretet jelentenek a biztonságra és a barátságosságra. (x)

De vajon valóban biztonságosak-e, és működnek-e egyáltalán a természetes fogfehérítési módszerek?  

Gyönyörű fehér fogak, ki ne szeretne ilyeneket? Ha Ön is vágyik rájuk, akkor valószínűleg már Ön is kereste a fogfehérítés otthoni módjait. Sőt, sokan éppen otthoni környezetben kezdik el ezt az eljárást, hiszen az otthoni fogfehérítés lényegesen olcsóbb, mintha elmennél valahova profi szakemberhez. Másrészről viszont talán elgondolkodik azon, hogy vajon ez mégiscsak olyan biztonságos módja-e a fogfehérítésnek, és hogy inkább szakemberekre bízza-e ezt az eljárást. Megpróbáltuk megtalálni a választ ezekre a kérdésekre. Nézzünk meg néhány népszerű természetes fogfehérítési módszert.

Szódabikarbóna: gyors hatás, de megéri?

Ha úgy érzed, hogy a fogfehérítő termékek túl drágák, és a deklarált hatékonyságuk mögött csak egy kidolgozott marketingstratégia áll, akkor a szódabikarbóna teljesen az ellenpólusról érkezik. Szinte mindenkinek van otthon, és valójában nagyon olcsó. Még az eredmény is valószínűleg nagyon kellemesen fog meglepni, mert már az első használat után észre fogod venni, hogy a fogaid valóban fehérebbek. Igen, itt van a közmondásos “de”. A szódabikarbóna kissé csiszoló hatású, és ez biztosan nem tesz jót a fogzománcnak. Ennek a módszernek a gyakori használata lecsiszolja a fogzománcot, és ez szó szerint megnyitja az ajtót a szuvasodás előtt.

Fogfehérítés gyümölccsel vagy zöldséggel?

Az egyik viszonylag elterjedt módszer a fogfehérítés citromlével. A szakértők azonban itt is felemelik a figyelmeztető ujjukat, mert a citrom savassága közvetlen és hosszan tartó hatása miatt ismét nem éppen előnyös. Ha a gyümölcsök között keresünk fogfehérítőt, akkor próbálkozhatunk az eperrel, amely képes eltávolítani a finom pigmenteket a fogakról. De ismétlem, ezt a módszert nem szabad túl gyakran alkalmazni, ugyanakkor ne legyenek túl nagy elvárásaid sem.

Kókuszolaj és szuperhatásai? Még a fogakra sem!

A kókuszolaj jótékony hatásairól már sokat írtak. Sok állításról azonban később kiderült, hogy nem teljesen pontos és helyesen értelmezett. Akárcsak azok, amelyek a fogak kókuszolajjal történő fehérítéséről szólnak. Ebben az olajban nincs olyan összetevő, ami fehérítené a fogakat, így gyakorlatilag semmit sem fogsz érezni tőle a szádban, csak kókuszízt. Végül is kipróbálhatod magad, nem fogsz kárt tenni a fogaidban, de a fehérítő hatásra ne számíts.

Bár sok természetes fogfehérítési módszer elsőre ígéretesnek tűnik, az eredmények általában nem túl meggyőzőek, és sok módszer nem kockázatmentes. Érdemes ezért körülnézni más otthoni fogfehérítési lehetőségek, például a Crest – otthoni fogfehérítés után, amelynek segítségével saját maga fehérítheti fogait otthonának kényelmében.

Partner tartalom (x)



Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.