11 egyszerű tipp otthonra a fehérebb fogakért

Dr. Richard Marqes, a londoni Wimpole street Dental igazgatója a következő tippeket ajánlja pácienseinek, ha azok otthoni módszerrel szeretnének fehérebb fogakat. Néhány érdekesség a szakembertől.

A szódabikarbóna használata jót tesz. – A szódabikarbóna természetes fogfehérítőszer, számos fogkrém tartalmazza. Keverjünk egy teáskanálnyit a fogkrémbe bátran.

Együnk epret! – Kevesen tudják, de az almasav tartalomnak köszönhetően az eper természetes fogfehérítő hatással bír. Az almasav a fogakat tisztítja is.

A meleg sós víz is hasznos. – természetes módon fehéríti a fogakat, és antibakteriális tartalmának köszönhetően az ínyt is ápolja.

Fogyasszunk fehér színű ételeket. – minél fehérebb az étel, amit fogyasztunk, annál fehérebbek lesznek a fogaink. A cékla, az áfonya és a répa kerülendő, a csirke, a rizs és a hal viszont a barátunk.

Az alma szintén a barátunk. – Ne feledjük, az almasav természetes fogtisztítószer.

Igyunk vizet vagy tejet. – De a limonádé és a tonik is jó ötlet. A tej kalciumtartalma ráadásul még a fogakat is megerősíti.

Használjunk elektromos fogkefét. – Ez ugyanis akár 70 százalékkal több lepedéket képes eltávolítani, mint a hagyományos fogkefe.

Együnk sajtot. – nem csak fehéríti a fogakat, de még a fogzománcot is erősíti.

Öblögessünk kókuszolajjal. – Elég egy kanálnyi belőle, amit minél hosszabb ideig forgassunk a számban: a 15 perc az ideális a szakemberek szerint.

Tegyünk rendszeres látogatást a fogorvosnál. – Ez egy elkerülhetetlen lépés, hiszen bizonyos kérdésekben kizárólag ő tud segíteni.

A faszénről se feledkezzünk meg. – Teljesen természetes, a kókuszhéjból kivont aktív faszén mellékhatások nélkül tisztítja és fehéríti a fogakat, megfelelő használat esetén. Érdemes ilyen tartalmú fogfehérítőt keresni.

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.