Megszületett a Facebook atyjának kislánya

Tegnap este közölte a nagyvilággal a hírt Mark Zuckerberg, a Facebook kitalálója, hogy világra jött a kislánya, Max.

Hol máshol közölhette volna a jó hírt Zuckerberg, mint „másik gyermekének”, a Facebooknak az oldalán, ahol a kislány érkezése mellett még egy hatalmas bejelentést is tettek a feleségével: lemondanak újonnan létrehozott jótékonysági szervezetük javára Facebook-részvényeinek 99 százalékáról.

Szándékukat kedden egy, az újszülött lányukhoz írt levélben jelentették be. A jótékonysági célra felajánlott részvények, amelyekről tulajdonosaik az életük folyamán le fognak mondani, jelenleg mintegy 45 milliárd dollárt (13 ezer milliárd forintot) érnek.

A Chan Zuckerberg Kezdeményezés elnevezésű szervezet egyebek között az egészségügy, a személyre szabott oktatás, az internet-hozzáférés és a közösségépítés problémáival, az emberben rejlő képességek és az egyenlőség ügyének előmozdításával foglalkozik.

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about…

Szerző: Mark Zuckerberg2015. december 1.

A 31 éves Zuckerberg lánya, Max a múlt héten született. A milliárdos 26 esztendősen írta alá azt az adományozási fogadalmat, amelyben többen a világ leggazdagabbjai közül megfogadták, hogy még életük folyamán vagy végakaratukban emberbaráti vagy jótékonysági célokra fordítják vagyonuknak több mint felét.

Mark Zuckerberg és Priscilla Chan eddig 1,6 milliárd dollárt fordított jótékonyságra. A Facebook vezérigazgatója megfogadta, hogy az elkövetkező három év mindegyikében egy-egy milliárd értékű cégrészvényről fog lemondani.

Forrás: MTI