Mediterrán növények a kertedben

Bár sokan ódzkodnak a mediterrán növényektől, mi mégis arra bíztatunk, hogy kertedben, balkonládáidban mindenképpen kapjanak helyet.

Az itthoni klíma miatt kevesen vállalkoznak a mediterrán növények gondozására, néhány faj nálunk is remekül érzi magát. A citromfa remekül elvan a szobában a téli időszakban, nyáron pedig a balkonon kelleti magát.

A leandereket is bátran vállalhatod, nagy virágcserepekben kerted ékei lehetnek, ám vigyázz: télen mindenképpen benti létre van szükségük. Sok vízre, melegre és napfényre van szüksége ennek a többféle színekben pompázó mediterrán növénynek. Tavasszal, amikor újra kikerül a szabadba, mindenképpen metszeni kell, így dúsabb lesz a virágzása.

A murvafürt élénkpiros virágú kúszónövény, erkélyeden felfuttatva pedig csodás látványt nyújt. Tölcsérszerű virágai vannak. A citrusfélék, úgy mint a citrom, narancs vagy a mandarin is jól érzik magukat a virágcserepekben, gondoskodj arról, hogy napfényes, meleg helyen fürdőzzenek, télen pedig a szoba melegét élvezzék.

murvafürt

Ahogy látod, ezek a növények nem alkalmasak a szabad földben való megkapaszkodásra hazánkban, azonban nagy cserepekben is kitűnően érzik magukat. Nagyon fontos, hogy legyen sok helyük a gyökéreresztéshez. Vigyázz, hogy a föld ne tömörüljön össze, ezek a növények a laza talajszerkezetet kedvelik.

Tavasszal nem árt tápoldatot juttatnod a víz mellet a földbe, egészséges és szép növényeid fejlődnek. Válassz vasban gazdag tápanyagoldatot, ez a nyomelem biztosítja az egészséges fejlődést.

Forrás: