Legjobb és legegyszerűbb arcmaszkok házilag

A saját magad által elkészített arcmaszkok sokkal jobbak, hiszen tudod, mi van benne és még a bőrödet is megkíméled a különböző kemikáliáktól. Izgalmas lehet egy kis kavarás és a varázslat, mely a szemed előtt történik.

Most megmutatjuk nektek a három legjobb és legegyszerűbb házi készítésű arcmaszkot, amelyet te is könnyen elkészíthetsz otthon néhány perc alatt.

Barackos-tojásos feszesítő arcmaszk

Hozzávalók:

  • 1 tojás fehérje
  • 1 érett barack, hámozott magozott

Elkészítés:

Turmixold össze a barackot és a tojásfehérjét, úgy hogy krémes állagú legyen. Majd kend fel az arcodra és a nyakadra is tegyél egy kicsit. Hagyd fenn 30 percig. Majd hideg, bő vízzel alaposan mosd le. Sokkal, élettel telibb, szebb és feszesebb lesz a arcbőröd, hiszen a tojásfehérjében minden olyan anyag megtalálható, amire szüksége van a bőrödnek. A barackban található vitaminok pedig segítenek a regenerálásában.

Feszesítő citromos-tojásos arcmaszk

Hozzávalók:

  • fél citrom leve
  • 1 tojás fehérje

Elkészítés:

A hozzávalókat keverd össze alaposan, legalább 3 percig, hogy teljesen összeálljon. Majd kend fel az arcodra, és hagyd hatni 30 percig. Amikor már teljesen megszáradt és beszívódott, akkor mosd el alaposan langyos vízzel. A tojásfehérje segít az arcodnak visszaadni minden tápanyagot, amely által sokkal feszesebb lesz, a citrom pedig a mély tisztításban és a felesleges zsír eltávolításában segít.

Különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk a bőrünk hidratálásra, és ha úgy érezzük, nem figyeltünk rá megfelelően az elmúlt hetekben, még nincs késő rendbe tenni a nyomokat.

A bőrünkre is gondoljunk a nyaralás után!- házi arcpakolás tippekkel

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.