Kötelező lesz az összes COVID oltás – Brutális büntetés jöhet

Ausztria nemrég jelentette be, hogy február 1-től kötelező lesz a COVID-19 elleni védőoltás. Most egy kiszivárgott tervezetből kiderült milyen brutális büntetésre számíthat az, aki nem oltatja be magát.

Az osztrák úgynevezett COVID-19 oltásvédelmi törvény egy kiszivárgott tervezete szerint iszonyú pénzbírsággal és akár szabadságvesztéssel is számolnia kell annak, aki nem hajlandó felvenni a kötelező oltást.

A Die Presse című napilap egy kiszivárgott törvénytervezethez jutott, amiben az áll, hogy 2022. február 1-től az alpesi ország állampolgárainak és állandó lakóinak egyaránt kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást, és ha az illető nem jelenne meg az oltás időpontjában, idézést kapna a helyi hatóságoktól. Ha a következő 4 hétben ismét megtagadná az oltás felvételét, akkor újabb figyelmeztetést küldenek a hivatalos szervek. Ha erre sem reagálna, akkor 3600 eurós bírságra vagy négy hét börtönbüntetésre számíthat. A bírság 7 200 euróra emelkedne azok esetében, akiket már kétszer megbírságoltak az oltási kötelezettség megsértése miatt.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Ausztriában hétfőtől országos zárlatot rendelt el a kormány, február 1-jétől pedig érkezik a kötelező oltás. Oltásmentességet csak azok kaphatnak, akik életét vagy egészségét károsítaná a vakcina és ezt orvosi papírokkal igazolni tudják. Emellett nem kell oltakozniuk a várandós nőknek, illetve a 12 év alatti gyermekeknek.

A törvényjavaslat kimondja továbbá azt is, hogy nemcsak a COVID-19 vakcina első és második oltása kötelező, hanem az emlékeztető oltások is. Olyanra tehát nincs lehetőség, hogy valaki felveszi az első kettőt, a többit viszont nem kéri. Ha időközben az egészségügyi szervezetek úgy látják, hogy további ismétlő oltásokra van szükség, akkor azokat is kötelező jelleggel fel kell venni.

A tervezet szerint az egészségügyi minisztérium feladata lesz az oltások közötti időközök és a lehetséges vakcinakombinációk szabályozása. A kormány döntene továbbá arról is, hogy ki számít beoltottnak, és hogy a COVID-19-ből felépült embereket is védettnek lehet-e tekinteni. A törvényjavaslat szövege, amelyet kedden tárgyalnak a kancellári hivatalban még változhat, jegyzi meg az osztrák média. Ha elfogadják, a jogszabály a hírek szerint legalább három évig marad érvényben.

Ez is érdekelhet!

Szigorít Anglia: kötelező a PCR teszt

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.