Kocsis Tibi nem túl zsúfolt, nem túl harsány

Mióta megnyerte az X-faktort, Kocsis Tibit faggatták már karrierről, jövőképről, szerelemről, és most eljött az ideje, hogy egy kicsit bekukucskáljunk az énekes lakásába is.

Bár tudjuk, hogy az otthon csak akkor marad meghitt fészek, ha nincs közszemlére téve, Tibi mégis mondott nekünk pár szót arról, hogy milyen az ő zárt, ajtó mögötti világa.

Mikor vásároltad az ingatlant? Ez amolyan „szerelem első látásra” lakás volt?

Pontosan egy éve költöztem a jelenlegi lakásomba, ami egy új építésű társasházban van. Én vagyok az első tulajdonos, még akkor kiválasztottam a lakást, amikor nem voltak válaszfalak sem, így a kedvemre formálhattam és úgy alakíthattam ki a belső terét, ahogy én szerettem volna. Mivel kis lakásról van szó, így minden négyzetmétert ki kell használni.

Sikerült belaknod? Mesélj egy kicsit arról, hogy milyen színeket és bútorokat választottál a lakberendezés során, illetve, hogy milyennek látod a tökéletes otthont.

Ahogy volt egy kis pénzem, vettem valamit a lakásba, közben persze az X-faktor miatt kimaradt fél év, amit a Corvin sétányon töltöttem, de mára úgy érzem, sikerült belaknom a lakást. Szeretem a modern lakberendezési stílust, letisztult, egyszerű bútorok vannak a lakásomban, színeiben főleg a szürke, a fehér és a barna dominál. A kiegészítők most türkíz színűek, ezeket direkt úgy választottam, hogy ha megunom, akkor ki tudom őket cserélni, és az egész lakásnak megváltozik a karaktere. A tökéletes otthon számomra az, ahová szívesen hazatérek egy nehéz nap után.. nem túl zsúfolt, nem túl harsány.

Kocsis Tibi

Mit jelent számodra az otthon? Inkább a szülői házban érzed azt, hogy „hazaértél”, vagy itt a fővárosban is sikerült olyan közeget teremtened, ahol jól érzed magad?

A szülői házban mindig jól érzem magam, bár édesapám pont most költözött, így egy kicsit még szokatlan az otthoni környezet. Úgy érzem, az otthon attól, azoktól is otthon, akik azzá teszik. Nővéremékhez is bármikor hazatérek, mindig otthon érzem magam, mert nagy szeretettel várnak. Itt Pesten évekig éltem albérletben, és az egyik legnagyobb boldogság volt, amikor egy lakásba végre úgy nyithattam be: ez már a saját otthonom.

Mostanában nyilván egyre kevesebb ilyen alkalom van, de amikor éppen nincs semmi dolgod, és egy kicsit visszavonulhatsz a saját zugodba, akkor mivel töltöd az időt?

Érdekes, mert most is sokat töltök a saját lakásomban, hiszen idáig napközben egy irodában dolgoztam, most viszont a kevés szabadidőmet a lakásomban tölthetem. Ezért is fontos, hogy jól érezzem it magam – innen intézem a fellépéseimet, egy kávé mellett válaszolok a levelekre, telefonálgatok, szervezem az életemet. És persze dalszövegen, ötleteken gondolkodom, mindig pörög az agyam. Amikor mégsem, akkor megnézek egy jó filmet, koncertet, vagy találkozom a barátaimmal, főzünk, beszélgetünk… sajnos erre most tényleg nagyon kevés idő adódik.

Kocsis Tibi

Szoktál otthon énekelni?

Nem nagyon énekelek itthon, mert mindig attól tartok, hogy a szomszédokat magamra haragítom. Bármennyire is tolerálják, hogy én vagyok az X-faktor győztese, ez még nem ok arra, hogy ők ne tudjanak pihenni miattam! Azért időnként mégis előfordul, remélem, hogy jól szigetelnek a falak!

Most beszéljünk egy kicsit a verseny előtti és utáni életedről. Hogy érzed, mennyire tudod megőrizni a magánéletedet, a magánszférádat? A mostani életeddel elégedett vagy? Vagy esetleg van olyan dolog, amit a siker hordalékként hozott magával, de szívesen megszabadulnál tőle?

Nagyon furcsa, hogy az életem minden szegletét nagy figyelem övezi mostanság. Aránylag jól viselem, de pont a lakásom az a szféra, amit szeretnék megtartani saját magamnak. Egy biztos pont, ahová vissza tudok vonulni a világ zajától. Abszolút elégedett vagyok az életemmel, tudomásul veszem azt, hogy az emberek kíváncsiak rám, ez az ismertség és a siker velejárója. Ha mérlegelek, ennyi áldozatot igazán lehet hozni azért cserébe, hogy sok-sok ember kitüntet a szeretetével és eljönnek a koncertemre! Ennél nagyobb elismerés nem is kell!

Forrás: