Selfness – testi-lelki harmónia

2011. szeptember 12-én megnyitja kapuit Magyarország és Közép-Európa első, komplex selfness szolgáltatásokat nyújtó központja, ahol számos megoldási lehetőséget, utat kínálnak a harmonikus létezésükért, egészségükért felelős egyének számára

A Központ a selfness módszerek alkalmazásán és a betegségek valódi okainak feltárásán túl, a hagyományos értelemben vett egészségügyből azon területeket integrálta szolgáltatási portfoliójába, ahol a hétköznapi problémákból fakadó tünetek a leggyakrabban jelentkeznek.

A legmodernebb diagnosztikai eljárások és selfness módszerek által kapott, teljes körű és valós állapotot összegezve a Human Labor Selfness Központ szakemberei javaslatot tesznek a selfness módszerek saját életünkbe való beépítésére.

A selfness egyfajta életvezetési választás, amely a test, a lélek és a szellem egyensúlyának megteremtésére, illetve a saját magunkkal, belső énünkkel való kapcsolat kialakítására irányul.

A selfness mellett elkötelezettek előtt számos lehetőség áll céljaik eléréséhez; elsősorban az önismeretet és személyiségfejlődést elősegítő, az én-kép megerősítését szolgáló tréningek, terápiák, valamint a már kialakult tünetek kezelése esetén természetgyógyászat és egyéb alternatív gyógymódok alkalmazásával juthatnak el a belső harmónia és ez által egy egészségesebb, boldogabb lét állapotába.

ktjqwayf2

A Human Labor Selfness Központ saját selfness felfogása abban nyilvánul meg, hogy számos megoldási lehetőséget, utat mutat az önmagáért, saját harmonikus létéért felelős egyének számára.

A Központ a selfness életvitel támogatásaként kínált módszerek tanításán és a valós okok feltárásán túl, a már kialakult tünetek, betegségek kezelésében a több ezer éves keleti gyógyászatot, az alternatív gyógymódokat, ötvözi a modern nyugati orvostudománnyal a prevenció jegyében.

A selfness életmód és ezáltal a Human Labor Selfness Központ szakmai koncepciójának is alapja, hogy testi-lelki egészségünk megóvása érdekében már csecsemőkortól nagy hangsúlyt kell fektetnünk a megelőzésre, illetve a már kialakult egészségügyi problémák korai felismerésére, éppen ezért a Központban a Selfness szolgáltatások kiegészítéseként a nyugati orvoslás azon területei kerültek a portfolióba (pl. nőgyógyászat, bőrgyógyászat, urológia, stb.), melyek a leginkább a prevenció szolgálatába állíthatók.

A megnyitó előtt a Központ vezetősége egy reprezentatív közvélemény-kutatás keretében feltérképezte 5 megye (Budapest/Pest, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok) lakóinak a prevencióval, illetve az alternatív gyógymódokkal kapcsolatos fogyasztói szokásait, valamint a leggyakoribb betegségekhez fűződő viszonyukat.

yp6n7pjn3

A kutatásból kiderült, hogy a válaszadók 80%-a a betegségek kezelésén túl, a megelőzésre is gondot fordít, és a fogalom definiálását követően a megkérdezettek fele hallott már a selfness filozófiájáról.

A válaszokból egyértelműen kiderült, hogy egyre többen hisznek az alternatív gyógymódok hatékonyságában, és örömmel vennének egy olyan intézményt, ahol több szolgáltatás elérhető egy helyen.

A Központ orvosai és szakemberei valamennyien elkötelezett hívei a holisztikus, vagyis a teljességre, az egészre törekvő szemléletnek. Az embert teljes egésznek tekintve a test, a lélek és a szellem együttes vizsgálatára és gyógyítására törekszenek.

A szolgáltatások előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe, és módszertől vagy kezeléstől függően min. 20-max. 90 percet vesznek igénybe, a központ által kínált tréningek időtartama változó lehet. Az egyes területért felelős szakemberek javaslataitól és a páciens döntésétől függően a szolgáltatások alkalmanként vagy egy hosszabb folyamatként is igénybe vehetők.

Forrás: