Kis helyen sok jó

Vannak praktikák, melyek segítségével otthonos lakást teremthetünk a reménytelennek tartott kis lakásból is. Csak egy kis utánajárás szükséges.

Az úgynevezett minimál stílust könnyen megteremthetjük, de csak akkor mutat jól, ha rend van! Jellemzője az egyenes vonalvezetésű, nyugodt színvilág, amely kellemes életet biztosít, különösen akkor, ha nagy felületű ablakunkon keresztül engedjük be a napfényt, ami kellőképpen világítja meg otthonunkat.

Puritán megoldásunkat, a fehér színt izgalmassá tehetjük, ha a falakon és a lakásban mindenhol összeillő díszítést, egyedi elemeket és különleges burkolatokat használunk. Ezek, keverve tükrök használatával érdekes, izgalmas kontrasztokat nyújtanak számunkra! A pasztellszínek és felső polcok tágítják a teret, ezáltal nyújtva az átlátható tér érzetét.

A lakás minden eleme egy egységes rendszer része, mindennek megvan a maga funkciója. A használati tárgyak sokszor díszítőelemként is funkcionálhatnak, és stílusjeggyé válhatnak, amiket persze kiemelhetünk a térből.

szoba

Bár a kis alapterület kihívást jelent, akár több élettér kialakítása is megoldható. Például, ha szeretnénk egy társalgót/nappalit, akkor könnyen lecsippenthetünk a hálószoba területéből egy gipszkarton fal segítségével.

Figyeljünk oda arra, hogy az egységességet hangsúlyozzuk, s ne csak a fehér szín segítségével! Így például bátran díszítsük a fehér csempét, akár üvegdarabok, mozaikok segítségével. A tükör végigvonultatása a különböző lakrészeken kifejezetten elegáns lehet!

Ha odafigyelünk lakásunk színeire, díszeire és berendezésére, akkor igazán látványos és élhető környezetet biztosítunk magunk, illetve családunk számára kis lakásunkban (is).

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: