Ki a szabadba – hétvégi programajánló

Az időjárás a héten sokszor megviccelt minket, hétvégére viszont betör a nyár – ne a négy fal között fogadd! Jobbnál jobb túralehetőségek várnak rád és gyermekedre országszerte. Íme a hétvégi programajánló!

 1. Gyepű teljesítménytúra 50/43/35/25/15/8 

 

Fotó: www.facebook.com/catsegyesulet

 

A 2003-ban alakult Cats (Különösen Elvetemült Túrázók Clubja) Farkasgyepűről induló teljesítménytúráját 6 távon indítja. A fő táv hossza: 50,2 km, szintje: 724 m, szintideje: 14 óra. Útvonal: Farkasgyepű–Németbánya (OKTpecsét)–hajszabarnai Pénz-lik–Magyar-forrás–Pisztrángos-tó–Boroszlán kemping (EP)–Táncsics kilátórom–Szarvaskő vára–Bakonyi Láma–Ödön-forrás–Régi malom–Vadászház–Szentkút–Magyarpolány, kálvária–Csurgó-kút–Farkasgyepű
Mikor?
2016. május 28.
Hol?
Farkasgyepű
Még több infó a Gyepű teljesítménytúrákról itt.

2. Gemenc féltett titkai

 

Fotó: Mórocz Attila

 

A Magyar Nemzeti Parkok Hetében a „20 év, 20 túra” programsorozat extrém túrája. A nehezebb terepen haladó, gumicsizmában járható útvonalon a Gemenci-erdő rejtett ártéti zugait és élővilágát ismerhetik meg a túrázók. Táv hossza 9 km, időtartama 5 óra.

Mikor?
2016. május 28.
Hol?

Baja-Dunafürdő
Még több információ a gemenci gumicsizmás túráról itt.

3. Kálváriák a Börzsönyben II.

 

Fotó: Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület

 

A Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület (BTHE) 2015 őszén új túramozgalmat indított útjára, melynek során 13 szép börzsönyi kálváriát keresnek fel. Az 5 túrából álló sorozat nyitórendezvénye múlt év októberében volt, a második pedig a mostani hétvégén lesz két távon: 26,2 és 12,4 kilométeren.

Mikor?
2016. május 29. 8.00–16.30
Hol?
Bernecebaráti, Öregerdő th. (Széchenyi István utca 89.)

Még több infó a börzsönyi túráról itt.

4. Sziget Kerékpáros Teljesítménytúra

 

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

 

A Szigethalmi TE és a Sziget-csücske TE kerékpáros túrát rendez a Csepel-szigeten 95, 60, 35, 10 km-es távokon. A fő táv útvonala: Szigethalom–Tököl–Szigetújfalu–Ráckeve–Szigetbecse–Lórév–Makád–Tassi-zsilip–Szigethalom (A szigeten kívül vagy belül, a döntés a tiéd!), szintideje: 6 óra.
Mikor?
2016. május 28.
Hol?
Szigethalom
Még több információ a kerékpáros teljesítménytúráról itt.

 

5. Gyereknapi geotúra

 

Fotó: www.fertorakosikofejto.hu

 

A kövületvadászaton Fertőrákoson gyűjtenek majd ősmaradványokat a gyermekek és onnan átsétálnak egy már felhagyott bányához. A gyűjtés sikere garantált! Lehet gyűjteni többek között sokféle kagylót, mohaállatot, vörösalga-gumókat, valamint a felhagyott kavicsbányánál sok-sok csigát, esetleg megkövesedett fát.
Mikor?
2016. május 28. 14.00
Hol?
Fertőrákos környéke
Még több információ a gyerekgeotúráról itt.
5. Mozgató Er(d)ő

 

Fotó: www.facebook.com/NEFAGZrt

 

Életmódnap a Széchenyi Ökoturisztika Parkerdőben. Gyalogos kalandtúra, erdei futóverseny, tájékozódási verseny labirintusban, „Fuss a fényben” elnevezésű figyelemfelhívó futás fogyatékkal élő emberekkel.

Mikor?
2016. május 29. 9–15.00
Hol?
Széchenyi parkerdő, Szolnok
Még több információ a szolnoki rendezvényről itt.

+ ELŐNEVEZÉS
Legek túrája a Mátrában 

 

Fotó: Gulyás Attila

 

Valami újra és izgalmasra vágysz? A túra során most végigjárhatod a Mátra LEGszebb, LEGmagasabban fekvő és LEGhíresebb helyeit! Vegyél részt te is az idei év legsötétebb, legkeményebb, legizgalmasabb túrájában! Távok: 65 km, szint: 2575 m, szintidő: 17 óra, és 35 km, szint: 1472 m, szintidő: 9 óra.
Mikor?
2016. június 18.
Hol?
Rajt és cél: Galyatető-Turistacentrum
Még több infó a Legek túrájáról itt és itt.
+ Már most regisztrálj!
NPV (Nemzeti Park Túrák) 3. túrája

 

Fotó: Nyáry Tamás
Egy teljes évet átölelő bélyegzőgyűjtős túrasorozat: havonta kétnapos túrákat szerveznek és így járják be – a vándortúrás hagyományokat folytatva áprilistól szeptemberig sátrazva – az összes nemzeti parkot. Nem baj, ha az elsőről lemaradtál. A következő hétvégén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kerül sorra.

Mikor?
2016. június 11-12.
Hol?
Zánka-Köveskál vasútállomás
Még több infó az NPV túráról itt.

Forrás: Turistamagazin


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.