Kezdődik a Nemzeti Parkok hete! – érdekességek a programokból

Nemzeti Parkok hete: Május 28-tól június 5-ig kulturális és gasztronómiai programokon, valamint rengeteg ingyenes és kedvezményes túrán vehetnek részt a természet szerelmesei.

Cikkünkből mazsolázhatsz a lehetőségek közül:

Fotó: Gyárfás-Tóth Gábor

A nyitóhétvégén, május 28–29-én, Debrecenben „Nemzeti Parki Termék”-védjegyes finomságokat lehet kóstolni, be lehet állni a hagyományőrző kézművesek közé, a gyerekek pedig természetismereti játékokon tehetik próbára a tudásukat. A rendezvény területén, a Békás-tónál, egy karámot is felállítanak, ahol tradicionális háziállatokkal – magyar szürke szarvasmarha, bivaly, szamár, racka és cigája juhokkal, mangalicákkal – lehet megismerkedni. Ekkor lesz a Nemzetközi Fazekasfesztivál is a helyszínen.

Fotó: http://magyarnemzetiparkok.hu

Az ország tíz nemzeti parkja május 30. és június 5. között számtalan programlehetőséggel kecsegtet. Részt vehetsz például a Hortobágyi Vadaspark extra szafariprogramján, és több helyszínen is csillagnéző túra keretében gyönyörködhetsz az ég szépségében. Az aktív turizmus szerelmesei kalandozhatnak az Esztáz-kői-barlangban, kenuzhatnak a Fertő nádasában vagy a Szentendrei-Duna-ágon. A kiskunhalasi Fejeték tanösvényen mocsárjárástúra, a Hortobágyon Virágzó lápok elnevezésű túra várja a természet szerelmeseit. Aki inkább a madarakhoz vonzódik, az is talál kedvére való programot, hiszen a Hanságban hajnali madárlesen, a Tisza-tónál és Kolon-tónál madárgyűrűzésen, míg a Montág-pusztán vércsés délelőttön vehet részt. Növénytani ismereteinket a Strázsa-hegyen a nagyezerjófű-virágzás alkalmával, az Ásotthalmi-láprét virágpompáját szemlélve, valamint a bükki őserdőtúra alkalmával bővíthetjük.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról részletes információt ide kattintva, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen találsz.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index