Ilyen a biztonságos szex

A Durex már futó #CondomEmoji kampányának részeként, a világ vezető szexuális jóléti márkája ma bejelentette, hogy az “esernyő esőcseppekkel” emoji elsöprő győzelmet aratott azon a globális szavazáson, amelynek célja egy olyan hangulatjel megválasztása volt, amely nem hivatalosan a biztonságos szexet jelképezi.

Közeledve a december elsejei AIDS Világnapjához, a Durex az esernyő emoji közösségi médiában való használatára buzdítja a felhasználókat. Ennek célja, hogy felhívják az emberek figyelmet a védekezés nélküli szex járulékos kockázataira, illetve az Unicode figyelmét a hivatalos biztonságos szex emoji szükségszerűségére.

szex-emoji

A kampány azután a megdöbbentő felismerés után kezdődött, amely szerint a 16 és 35 év közöttiek majdnem fele hiszi azt, hogy nem fenyegeti őket a HIV vírus veszélye, annak ellenére, hogy minden 30. másodpercben megfertőződik egy fiatal.

A megkérdezett fiatalok 60%-a vallotta be, hogy kényelmetlenül érzik magukat, ha a szexről kell beszélni, 72%-uk szerint egyszerűbben fejezik ki érzelmeiket hangulatjelek segítségével, és több mint háromnegyedük használ hangulatjeleket kapcsolataik és a szex megvitatásához. 10-ből 9 pedig egyetértett abban, hogy egy hivatalos #CondomEmoji elősegítené a biztonságos szex nyílt kommunikációját.

Hisszük a Durexnél, hogy a nem hivatalos biztonságos szex emoji egy jelentős lépés lesz a fiatalok támogatásában annak érdekében, hogy a biztonságos szex témája újra napirendi pont legyen, ezzel csökkentve a HIV és AIDS terjedését. Arra kérjük az embereket, hogy ők is álljanak a kampány mögé a nem hivatalos emoji és a #CondomEmoji hashtag megosztásával” – mondta a Durex nemzetközi igazgatója, Volker Sydow.

A kampány az IPPF-től (International Planned Parenthood Association) is támogatásra lelt. A szervezet vezetője, Tewodros Melesse elmondta: „a biztonságos szex tudatosítása továbbra is globális kihívás. Támogatjuk a Durex törekvéseit, hogy segítsünk a fiataloknak a védekezésre gondolni. Az AIDS világnapján is támogatjuk az erőfeszítést annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet a védekezés nélküli szex kockázataira.”

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.