Netszerelem? Ezekre figyelj!

Az internetes társkeresők és közösségi portálok tökéletes hátteret biztosítanak a kereséshez, ám sokan visszaélnek a világháló nyújtotta lehetőségekkel.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy elvetendőnek tartjuk az online társtaláló oldalakat – sőt! -, az óvatosság azonban minden esetben ajánlott! Gondoljunk csak bele, milyen kitűnő terep a világháló a szélhámosoknak: hangzatos becenevek mögé bújhatnak, bárki fotóját feltölthetik, és sajátjuknak nyilváníthatják, ráadásul a személyes adatok valódiságát sem ellenőrizhetjük.

Az internetes társkeresés tehát remek lehetőség az egyedülállóknak, az eredményes használathoz azonban mindig legyünk egy kissé gyanakvóak, még akkor is, ha számunkra magától értetődő, hogy minden kérdésre az igazat válaszoljuk. Csokorba gyűjtöttük a legfőbb buktatókat!

Játék határok nélkül

Egyes hozzáértők úgy tartják, az internet túlzott használata elidegeníti az embereket, és felszínessé teszi a kapcsolatokat, mások viszont ennek épp ellenkezőjét állítják: a világhálón barangolva átléphetjük a földrajzi határokat, és villámtempóban bővíthetjük baráti körünket, amiből a társkeresés során is előnyt kovácsolhatunk.Különösen jó lehetőség ez azoknak, akik kényelmetlenül éreznék magukat a tipikus párkereső helyeken, de reményt ad azoknak is, akik idejük nagy részét munkával és az otthoni teendőkkel töltik, néha azonban adódik alkalmuk a számítógép használatára.

szerelem

Kalandorok kíméljenek!

A webes társkeresésről nagyon sokan úgy tartják, hogy azoknak találták ki, akik a ,,való életben” nem lennének képesek kapcsolatot kialakítani az ellenkező nem képviselőivel. Bár lehet, hogy egy gátlásokkal küzdő társkereső könnyebben megszólít valakit a chat szobában, mint egy kávéházban, hiba azt gondolni, hogy az internetes társkeresők a félénk, önbizalomhiányos, valamint az őket kihasználó kalandorok gyűjtőhelye.Természetesen találkozhatunk ilyenekkel is, de ennek az esélye ugyanúgy megvan akkor is, ha máshol próbálunk párt találni. Aki megválogatja, hogy kivel áll szóba és ügyesen keresgél a többi jelölt között, minden bizonnyal sikerrel jár a világhálón.

,,Ha figyelmesen elolvassuk a másik adatlapját, egészen sok dolog kiderül róla: ha nem szimpatikus, egyszerűen továbbkattintunk, a valódi ismerkedés során viszont hosszan kell beszélgetnünk, hogy a fentieket megtudjuk, ráadásul a neten az elutasítás kínos pillanatait is megspórolhatjuk magunknak.” – emeli ki pozitívumként Flóra, aki válása után két gyerekkel keresi a társát.

Az e-mail cím és telefonszám feltüntetése semmiképpen sem ajánlott a regisztráció során, érkezhetnek ugyanis kéretlen levelek és zavaró telefonhívások is. A párkereső rendszer tökéletes hátteret biztosít az első üzenetváltásokhoz, elérhetőségeinket pedig csak azoknak adjuk meg, akikkel később tényleg szeretnénk tartani a kapcsolatot!

Forrás: https://napidoktor.hu/