Horoszkóp a konyhában: 1. rész

A főzés és az azzal kapcsolatos tevékenységek minden háztartásban jelen vannak. A kérdés az, hogy csillagjegyünk miként befolyásolja hozzáállásunkat? Megtudhatjuk, milyen főző-típusba tartozunk!

Kos

A konyhában az „egyszerű de nagyszerű” elve alapján tevékenykedik. Különleges alkalmakkor szívesen próbál ki új recepteket. Hajlamos a kapkodásra, így a kosok könnyen elsózzák, odaégetik az ételt, ám alkalmazkodó képességüknek köszönhetően könnyen megoldják és korrigálnak.

Ikrek

Kedvelt elfoglaltságai közé tartozik a főzés. Szereti a kihívásokat, az egyedi kombinációkat, a fűszerekkel szívesen ízesít a pikáns, különleges ízek érdekében. A főzéssel egy időben is képes többféle dolgot csinálni, amíg fél kézzel kavarja az ételt, másik kezével telefonál, közben pedig rádiót hallgat.

 

Oroszlán

Nem csak az állatok, hanem a konyha királya/királynője is. Minden energiáját beleadja, hiszen tombol benne a bizonyítási vágy. Legjobban a dicsérő szavak motiválják, hiszen ilyenkor lelke szárnyra kap. A negatív kritikákat, azonban nehezen tűri. A sütés – főzés számára kreativitásának kibontakoztatását jelenti, ezért egyszerű szendvicset ne várjunk tőle.

Asztrológiai lakberendezés

Mérleg

Fejlett művészi érzéke a konyhában is megjelenik. Az ízvilágban és a tálalásban a harmóniára törekszik. Előfordul, hogy külföldi útjairól hozott receptekkel, ételkülönlegességekkel lepi meg szeretteit. Gyakran rendez vendégséget, ahol a legapróbb részletekre is odafigyel a megvalósításig. Azonban a „károk eltakarítását”, a mosogatást szereti másra bízni.

Nyilas

A konyhája tágas és nyitott, a társas élet központját jelenti. Szeret előre tervezni, ezért havi nagy bevásárlásokat tart. Optimizmusa a főzés során sem hagyja cserben, így az esetlegesen elégetett vagy elsózott ételt könnyedén dobja a kukába.

Vízöntő

A keze alól kikerülő ételek gyakran nem hasonlítanak az eredeti recepthez, egy jól megszokott paprikás csirkét is képes úgy fűszerezni, hogy nem lehet ráismerni. Ez az egyediség a konyhájának berendezésében is megnyilvánul. Szeret barátaival közösen sütögetni, főzőcskézni.

Forrás: