Így készíts tönkölykekszet! 2009-10-30 Diéta Megosztás: Tweet Ha összegyűlik a család apraja nagyja, akkor a legjobb a nagy vendégsereget egészséges rágcsálnivalóval megkínálni. Tunkoljon mindenki tönkölyt! Hozzávalók: 250 g tönkölybúza őrölve 125 g rapadura barna nádcukor 200 g sárgabarackmag 125 g vaj 1 tojás 1 késhegynyi vaníliapor Elkészítése: A sárgabarackmagot törjük össze, és az összes hozzávalót linzertésztaszerűre keverjük ki! Hagyjuk pihenni 1 órát, majd tegyük be a hűtőszekrénybe! 0,5-1 cm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát, szaggassuk ki és 180 fokos sütőben 12-15 percig süssük! Citromos- vagy csokoládéöntettel ízesíthetjük. Forrás: