Melegfront hatására folytatódik a nappali felmelegedés

Délnyugaton lesz a legtöbb napsütés, de a nap folyamán átmenetileg északon és keleten is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, legtovább északkeleten számíthatunk erősen felhős égre. Számottevő csapadék sehol sem lesz, a keleti, északkeleti határnál fordulhat elő néhol gyenge eső. A Tiszántúlon a délnyugati, a középső országrészben az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a délnyugati határnál, illetve az Északi-középhegység gyengébben felhős északi völgyeiben 0, +2 fok is lehet, ott talajmenti fagyra is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Gyenge melegfront, majd hidegfront is elvonul tőlünk északra. Ezek nem lesznek számottevő hatással a frontérzékenyek szervezetére. Csendes őszi időre van kilátás, az ilyenkor szokásosnál kissé magasabb hőmérséklettel. Csapadéknak kicsi az esélye, a szél is csak néhol élénkül meg, érdemes hosszabb sétát tenni a természetben.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Pénteken és vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és a délutáni órákban egyre többfelé várható eső, zápor. Szombaton és hétfőn hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, és csak helyenként alakulhat ki záporeső. Az időszak második felében az ország nagy részén viharos szélre kell számítani.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok között alakul, a péntek hajnal lesz ennél enyhébb. A legmagasabb nappali hőmérséklet a pénteki 13, 19 fokról hétfőre 8, 13 fokig csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. október 24. 11,1 °C +1,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 24,6 °C (1923) legalacsonyabb hőmérséklet: -6,5 °C (1990)

Forrás: met.hu