Ezeket a betegségeket elkerülheti, aki halat eszik

Az étel lehet a gyógyszerünk, ha tudjuk, hogy melyiket mire lehet használni. Mutatunk egy olyan ételt, amely segít elkerülni a depressziót és a magas vérnyomást. Ráadásul finom is.

 

Megfelelő táplálkozással számos betegség kialakulásának rizikóját lecsökkenthetjük. Így van e a magas vérnyomás és a depresszió esetében is. Egy, a Dr. James Brown, az Aston Egyetem professzora által készített tanulmány arra jutott, hogy a halakban található Omega-3 zsírsav jó hatása van mindkét betegség elleni küzdelemben.

Foto:123rf.com

Elsősorban a szív- és az érrendszer egészségét biztosítja a halakban található zsírsav. Jótékony hatással van – többek között – a szívritmusra, az erek faláról letakarítja a leülepedett zsírokat, csökkentheti a koszorúér-betegség kockázatát is. Ugyanakkor az ízületi gyulladásban szenvedők is enyhülést tapasztalhatnak, ha gyakran esznek tengeri halakat.

A halételek segíthetnek a fogyásban, hacsak nem követjük el ezt a 4 hibát

Mindezen túl Dr. Brown kutatásai arra is rávilágítottak, hogy pozitív eredményeket hozott az Omega-3 zsírsav a premenstruális szindrómában szenvedőknél valamint a szorongásos, depressziós embereknél. Gyakori halfogyasztás esetén ugyanis csökkent a rosszkedvük és a szorongásuk, ugyanakkor energikusabban is lettek – idézte a tanulmányt a Woman and Home magazin.

A halolaj mindezen túl kiváló D-vitamin forrás is, amely támogatja a csontrendszert, izmokat és az immunrendszert.

Azért szükséges mindehhez sok halat fogyasztani, mert az emberi szervezet nem képes előállítani az Omega-3 zsírsavat. A jó eredmény érdekében hetente legalább kétszer javasolt halat fogyasztani, akár olajos hal formájában is. Érdemes az Omega-3-at halhússal elfogyasztani, de az is megoldás, ha tőkehalmáj olajat tartalmazó kapszulákkal visszük be a fontos zsírsavat a szervezetünkbe.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.