Éjszakai madárkeresés, tekerés és mesetúra – hétvégi programajánló

Ezen a hétvégén nem mindennapi eseményben lehet részed: együtt kerekezhetsz egy erdészet szakembereivel. Ezen kívül egy éjszakai túrán meglesheted az év madarát, a harist, valamint túrázhatsz, futhatsz, játszhatsz a természetben kedvedre.

 Túrák és kirándulások

1. Kerekezz Erdészekkel!

fotó: KEFAG Zrt.

Egyedülálló lehetőség, ne maradj le: pattanj nyeregbe és kerekezz együtt az erdészekkel! A KEFAG Zrt. Bugaci Erdészet és a Kiskunhalasi Bringabarát Klub túrája a Kiskunhalas–Bugac–Kiskunhalas útvonalon halad. Összesen 100 km, de rövidebb távon is lehet csatlakozni. A program ingyenes, az ebédet a szervező biztosítja, de előzetes regisztráció szükséges: jelentkezésedet június 10-én 10 óráig [email protected] e-mail címre tudod elküldeni.

Mikor?
2016. június 11. 8.30
Hol?

Bugac
Még több információ a kerékpártúráról itt.

2. Börzsöny szíve 65/25

fotó: VIDE Természetjáró Szakosztály

A teljesítménytúra 65 kilométeres távjának útvonala: Verőce–Borbély-hegy–Aranyoskút–Magyarkút–Szokolya vasútállomás– Királyrét– Nagy-Hideg-hegy– Bagoly-bükk– Szénpataki kulcsosház–Hárs-gerinc–Hárs-rét–Foltán-kereszt–Nyír-rét–Hárombarát-nyereg– Csóványos–Három-hárs–Foltán-kereszt–Nógrád, Csurgó-forrás–Bika-rét–Keskeny-bükk–Fenyves-hegy–Verőce, szintje: 2032 méter, szintideje: 15 óra.

Mikor?
2016. június 11. 6.00 – 23.00
Hol?
Találkozó:
Verőce, Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Sportcsarnok
Még több információ a teljesítménytúráról itt.

3. Az év madara és az éjszaka hangjai

fotó: 123rf.hu

Az éjszaka sötétjében aktív madarakat, kétéltűeket és egyéb érdekes állatokat közelítenek meg a túrázók, különösen az év madarát, a rejtélyes harist próbálják majd meglesni. Több területet is autóval közelítik meg, így érdemes azzal érkezni vagy minél előbb regisztrálni, hogy az autó nélkül érkezőknek is biztosított helyük legyen. A túra előtt, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság főépületében, este 8 órától vetítésest tartanak a harisról.

Mikor?
2016. június 10. 21.00 – 23.00
Hol?
Őriszentpéter, Siskaszer 26/A

Még több információ az éjszakai madármegfigyelésről itt.

4. Pisznice – a Gerecse szentélye túra 

Duna-Ipoly NPI

A vezetett túra során megismerkedhetünk a Pisznice történelmével, kőfejtőivel, kőzeteivel, ősmaradványaival, valamint ritkaságairól híres élővilágával. A túra előtt a mohácsi csatavesztést követő, sok áldozatot követelő, pusztamaróti ellenállás hőseiről is megemlékeznek. A túra hossza 8 km, időtartama 4,5 óra.

Mikor?
2016. június 11.
Hol?
Pusztamarót.
Még több információ a Pisznice túráról itt.

5. Börzsöny Trail terepfutó verseny

fotó: terepfutas.hu

Nyúlcipőbolt Börzsöny Trailt három távon indítják. Az S táv 11.00-kor indul, a táv 8,5 km hosszú, a szintje 700 m, az M táv indulása 10.30-kor lesz, hossza: 24,2 km, szintje pedig: 1053 km. A leghosszabb, a Börzsöny Trail L: indulás 10.00, táv: 35,1 km, szint: 1584 m.

Mikor?
2016. június 12.
Hol?
Diósjenő
Még több információ a terepfutó versenyről itt.

6. Natúrparki mesetúra

fotó: Tourinform Kőszeg

Egyszer volt, hol nem volt, a Csömötei-hegyen, sőt az Írottkő Natúrpark határain is túl, Bogáti András, natúrparki túravezető, aki 2014-ben egy szép tavaszi napon felkerekedett, hogy egy mese keretében mutassa be a a Kőszegi-hegységet. 2015-ben már közel 130-an csatlakoztak hozzá, és idén is játékos próbatételek is várnak a túrán résztvevő gyermekekre! Az ingyenes kirándulásra előzetes jelentkezés nem szükséges, a bátrabbakat saját jelmezben várják.

Mikor?
2016. június 12. 10.00
Hol?
Találkozó: kőszegi Tourinform iroda
Az idei mesetúra témájáról még több infó itt.

+
Már most jelentkezz!

Tisza-tavi küldetés vízitúra

fotó: Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület

Június 15-e a jelentkezési határideje a Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület augusztusi eseményének, amikor a „Magyar Amazonas” vidékére látogatnak el a hagyományos vízitúrájuk alkalmából. A Tisza-tó 2/3 része láp, mocsár és szigetvilág, ezért felfedezése kizárólag tapasztalt túravezetővel ajánlott. A tóban lévő szigeteken épített kilátókról több száz madarat lehet megfigyelni a fészkelőhelyén anélkül, hogy megzavarnánk őket.
Még több információ a vízitúráról itt.

Forrás: Turistamagazin


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.