Egyszerű de nagyszerű Feng Shui-lakásdíszítési ötletek

Otthonunkat különböző Feng Shui módszerekkel erősíthetjük meg, amelyek megvilágosítják, és élénk színűvé varázsolják azt. Íme pár lakásdíszítési ötlet és jótanács.

Lakásdíszítési, berendezési ötletek és tanácsok

A Bauga, ami a sikerből, a hírnévből, a kapcsolatokból, a karrierből, a egészségből, a jólétből, a gyerekekből, a kreativitásból, a tudásból, a segítőkész emberekből és a családból áll, a Feng Shui olyan része, amely a teljességet biztosítja otthonunk számára.

A tükrökkel, vízzel, növényekkel, színekkel, hangokkal és jelenetekkel való díszítés saját Feng Shui-mennyországunk felépítésének még csak az alaplépései közé tartozik. A színeknek fontos szerepük van, Kínában például a vörös szerencsét hoz, úgyhogy a kínaiak gyakran használják ezt a színt otthonaikban, pontosabban az ajtón. A zöld, ami a frissességet, békét és növekedést jelenti, derűs békét vihet otthonunkba.

piros-ajto

Fontos, hogy olyan növényeink legyenek, amelyeknek egészséges levelei vannak, nem pedig mű- vagy elszáradt növények, mert ezek halott légkört keltenek. A kék tapéták, szőnyegek vagy könnyű bútordarabok nagyon jók, mivel a vizet jelenítik meg, ami rendkívül nyugtató. Egy másik jelképes dísztárgy a hal lehet, ami remekül talál a kékhez és a jólétet jelképezi.

feng-shui-hal

Milyen az ideális Feng Shui-konyha?

A konyhában a jelképek nagyon fontosak. Tipikusan a fehér a leggyakrabban használt szín. A fehér egy tiszta szín, és könnyű észrevenni, hogy mi piszkos, vagy mit kell megtisztítani. A lekerekített sarkok is nagyon fontosak a lágy hatás érdekében. A konyhát lehetőleg háromszög alakúra kell építeni, úgy, hogy némi természetes fény is bejusson. A legfontosabb az, hogy a konyha ne legyen közvetlenül a bejárati ajtó mellett, erre a helyre tegyünk egy szökőkutat vagy egy dekoratív díszt, ami jólétet teremt.

feng-shui-feher-konyha

Aludjon harmonikus hálószobában!

Egységet és egyensúlyt kell teremtenünk a hálószobában, hogy kiegyensúlyozottnak hasson. Vigyázzunk arra, hogy mit teszünk az ágy köré, mivel rendetlenséget kelthet, és zavaró lehet lefekvés előtt. A kerek és ovális formák nyugodt és vonzó légkört teremtenek.

feng-shui-haloszoba

Próbájuk ki ezeket a nagyszerű Feng Shui-dekorációs tippeket!

Ahhoz, hogy a szobát még intimebbé varázsoljuk, tegyünk ki párokat ábrázoló műtárgyakat. Ugyanakkor minden munkával kapcsolatosat a hálószobán kívül kell tartani. Továbbá ne zsúfoljuk tele a szobát bútorokkal, hagyjuk meg világosnak és egyszerűnek.

A Feng Shui elvei szerint az ajtót csukva kell hagyni. A fürdőszobában ne legyen rendetlenség és lehetőleg díszítsük gazdagon arany színekkel vagy természetes agyagdolgokkal. Egy növény életet visz a szobába.

feng-shui-furdoszoba

Egy Feng Shui-otthon egyszerre személyes, és mások számára is vonzó. Ha betartunkk néhányat ezek közül az elvek közül, nyugodtabb és békésebb légkört teremthetünk az otthonunkban.

Forrás: edenkert.hu