Óvatosan velük! – 5 karácsonyi eszköz, ami veszélyes lehet a gyermekekre

Amit lehet, cseréljünk biztonságosra

Nem is gondolnánk, mi minden akadhat a karácsonyi szezonban, amelyet minden esztendőben kipakolunk és használunk, de veszélyt jelenthet a kicsik számára. Ezért a kisgyermekes családoknak nem árt tenniük néhány óvintézkedést.

Közeledik az ünnep – hamarosan minden fontos karácsonyi eszköz előkerül a szekrényből, fiókokból, a díszeket felrakjuk a fára, felszereljük az ünnepi megvilágítást.

A kisgyermekes családoknak nem árt vigyázniuk ilyenkor: egyes karácsonyi eszközök nagyobb veszélyt jelenthetnek a kicsikre nézve, ezért érdemes őket olyanokra cserélni, amelyek nem jelenthetnek gondot. Melyekről van szó?

1. Megvilágítás: a rendkívül hangulatos karácsonyi fények számos esetben elektromos csatlakozással működnek. Gyermekek mellé jobb olyat választanunk, amelyek nem lehetnek rájuk nézve veszélyesek, vagyis elemmel használhatóak.

2. Túl sok édesség: gondoskodjunk arról, hogy gyermekeink ne fogyasszanak túlságosan sok süteményt, édességet. Gyakran előfordul velük, hogy az ünnepek alkalmával nem tudnak megálljt parancsolni maguknak és gyomorprobléma lesz a vége.

Fotó: 123rf.com

3. Karácsonyfa: az egyik karácsonyi eszköz, amely veszélyes lehet a gyerekekre, maga a fenyőfa. A lurkók csodájára járnak, folyamatosan körülötte keringhetnek. Fontos, hogy kisgyermekek mellé kisebb vagy közepes méretű fát válasszunk, amelynek lehetőleg nincsenek éles végei. Arról is bizonyosodjunk meg, hogy nem tud könnyen felborulni.

4. Karácsonyi dekorációk: a fényes, apró tárgyakat sajnos könnyen lenyelhetik a gyermekek, ha nem figyelünk oda. Tartsuk távol tőlük ezeket, vagy akasszuk olyan magasra, hogy semmiképp se tudják elérni őket.

5. Gyertyák: ne tartsuk a fát közel az égő gyertyákhoz és arról is gondoskodjunk, hogy a gyerekek ne kaphassák le azokat bárhonnan. A veszélyes karácsonyi eszközök közé egyértelműen besorolhatók a gyertyák, mindig legyenek felügyelet alatt, ha meggyújtottuk őket!

Olvasd el ezt is!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.