Az organikus bútorok használatának 3+1 előnye

Az otthon a legtöbb ember számára a nyugalom és a biztonság helyszíne, főként mert idejük nagy részét ebben a közegben töltik.

Így az otthonnak és berendezési tárgyainak hozzá kell járulnia az egészséghez és a boldogsághoz. 

Ma már hazánkban is egyre többen vásárolnak úgynevezett organikus bútorokat, hogy elkerüljék a hagyományos bútorokkal járó negatív hatásokat. Az ilyen fajta berendezési tárgyak esetében nem kell attól tartani, hogy akár alvás közben káros vegyi anyagok kerülnek a levegőbe. 

Íme, négy másik szempont, ami miatt érdemes ezeket a biobútorokat választani és használni

  1. Környezetbarát:

Bolygónk védelme soha nem volt ilyen fontos mint most, és többféle módon lehet hozzájárulni ehhez az ügyhöz, mint valójában gondolnánk. Ennek egyik módja, ha jobban odafigyel arra mit is vásárol meg. Ha otthonában organikus berendezéseket vásárol nagyban segít a globális környezetének. Ilyen tárgyak esetében a veszélyes vegyi anyagokat nem használják sem a fa termesztésében, sem a fa kezelésében. Nem használnak gyártásuk során káros vegyszereket vagy tartósítószereket sem. Az organikus bútorok hosszú élettartamúak. Ellentétben a szintetikus kompozit fával, amely gyorsan elhasználódik, növelve ezzel a bolygóra dobott hulladék mennyiségét. Az úgynevezett biobútorok a hulladék csökkentésében is segítenek. Továbbá környezetbarát csomagolásban vannak, és nem a szokásos buborékfóliában, hungarocelben és műanyag csomagolásba kerülnek értékesítésre.

 

  1. Jobb alvás

A jó éjszakai alvás hozzájárul az egészségesebb és boldogabb élethez, de nem minden bútor van úgy kialakítva, hogy segítsen elérni ezt a fajta regenerálódást. Míg az úgy nevezett „hagyományos” bútorok többek között irritálhatják a bőrt, csökkenthetik az egészséges levegő minőségét vagy növelheti a kellemetlen hőmérsékletet, addig a cikkben-szóban forgó tárgy típus abszolút nem eredményez hasonlót sem.  Az organikus matrac, lepedők, párnák és párnahuzatok szabályozott hőmérsékletű környezetet hoznak létre, amelyek elvonják a verejtéket a testről, és lehetővé teszik a levegő keringését az alvási környezetben. Az a képesség, hogy felszívja a felesleg nedvességet, majd visszaengedi azt a levegőben, segíthet abban, hogy minden éjszaka tovább és jobb minőségben tölthesse el édesded álmait. Ezt pedig ki ne szeretné?

 

  1. Jobb a bőrödnek

Jó néhány olyan tárgy van, amelyek gyakrabban érintkeznek a bőrével, arcával. Ilyen például a kanapé, matrac, párnák és székek. Csak néhány olyan berendezés, amely naponta többször is érintkezhet a bőrével. Mivel bőrünk a legnagyobb szervünk, számít az, ami vele kapcsolatba kerül, mivel könnyebben magába szívja, amit érint, például bizonyos anyagokon található vegyi anyagokat.

 

Az organikus bútorok használatánál, nem kell attól tartani, hogy a bőre negatívan reagál, hiszen ezek a berendezési tárgyak legtöbb esetben hipoallergének.  Az olyan anyagok, mint az organikus pamut lepedők vagy organikus kanapé párnák, vegyszermentes burkolatot biztosíthatnak Önnek az otthonában a leginkább használt helyeken. Ha csökkentjük a káros elemek használatát, kevesebb lehetőséget teremt a bőr számára az érzékenység megtapasztalására.

 

 

  1. Fenntarthatóság

 

Az organikus berendezésekben felhasznált alapanyagok a legtöbb esetben a természetben fellelhető. Ilyen például az organikus pamut, bambusz és a fa. Ezek e természetes alapanyagok csodálatos esztétikát kölcsönözhetnek az otthonának és nagyon időtállóak. Minél tovább jó állapotú marad egy bútordarab, annál kisebb szükség lesz a jövőben másik darab beszerzésére. Ezáltal kevesebb hulladék keletkezik, amely csökkenti a környezetszennyezést. 

Környezetbarát bútorok és más házi praktikák a zölden berendezett otthonokért. Milyen az antik bútor, mire jó a bambusz és hogy működik a bútor újrahasznosítás?

5 tipp a zöld bútorokhoz

Az emberek sok esetben drága vásárlásnak tartják az organikus bútorokat, de ez nincs így. Ha jobban figyelembe vesszük annak fenntarthatóságát és hosszabb élettartamát, akkor rögtön láthatjuk, hogy valójában költséghatékonyabb megoldás, mint a legtöbb bútor. Egy igazán jó otthon megteremtéséhez pedig el kell az odafigyelés.

 

 

 

Forrás: ingatlannet.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.