Egy kis színtan: a fekete

Fekete színű falak és kiegészítők? Sokan sikítanak, ha meghallják, de ésszerűen használva mindannyiunk kis feketéje lehet.

Rendkívül karaketeres szín, amelyet ha nem használsz ésszel, könnyen cellává varázsolod a saját lakásod. Az erős szín miatt összenyomhatja a teret és a hangulatot sem lesz rózsás tőle. Azonban az ellenkező hatást is elérheted, ha okosan kened fel a falakra.

Főleg azoknak ajánlott, akik intenzív színű tárgyaikra akarják fektetni a hangsúlyt és ennek érdekében a hátteret feketére festik. Például ha van egy piros szekrényed, amely telis-tele van különleges tárgyakkal, akkor a szekrény mögötti falfelületet bátran mázolhatod feketére. Vigyázz, a négy falad sosem legyen sötét! Kombinálhatod ugyancsak erős színekkel, mert a fekete csak az egy súlycsoportú társaival érvényesül a leginkább.

Fekete

Bizonyára te is találkoztál már azokkal a minimalista, modern tapétákkal, amelyeken fekete virágminta található, ezeket is csak egyetlen falfelületre ajánljuk. A fekete bútorokkal is bánj óvatosan, mindig ügyelj arra, hogy egy „gyengébb”  szín legyen a mögötte levő falfelületen.

Ilyen például a fehér, a pink, a türkíz, de még sorolhatnánk. Fehér illetve krém színű fal előtt csodásan mutat egy fekete komód. Fekete csillárt, fekete kovácsoltvas ágyat és fekete szekrényt ajánlunk például a hálószobába, a hatás drámai lesz. Fürdőszobában csak akkor van helye, ha például a fehér, piros, türkiz csempét kombinálod a feketével, kiegészítők lehetnek feketék. Az elegancia és a luxus színe, de csak akkor nyer értelmet, ha kesztyűs kézzel bánsz vele.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: