Gyermekrajzok – Mini-művészet otthonunkban

Ha az iskola műterem, az otthonunkat alakítsuk galériává! Útmutató hogyan őrizzük meg gyermekünk rajzait, festményeit, igazi műremekeit.

Gyermekünk az iskolás évei alatt számos alkotással fog megörvendeztetni minket, emellett otthon is folytatja a kreatív időtöltést. Akkor tudjuk ebben a leginkább támogatni, ha éreztetjük vele, büszkék vagyunk arra, amit létrehoz. Váljon a kicsi keze munkája az otthonunk díszévé!

A gyermekkor a kíváncsiság és a felfedezések birodalma. A szülő feladata pedig az, hogy minél inkább elősegítse, hogy a csöppség bátran próbálgassa szárnyait minden területen: legyen az sport, zene vagy képzőművészet. Tehát a csemeténk által készített rajzok a pici számára visszaigazolás a szülő részéről, hogy amit csinál az hasznos, szép és nem utolsó sorban érték.

A gyermek képe az otthon éke

Mivel a rajzok és kollázsok száma napról napra fog nőni, fontos hogy legyen egy rendszerünk, mely segít eligazodni abban, mit és hogyan érdemes megőrizni a művészpalánta alkotásai közül. A dicséretekkel ne fukarkodjunk! Fontos, hogy a gyerek érezze, büszkék rá.

Tehát ha az iskolából úgy jön haza, hogy közben az aznapi alkotását lóbálja, hagyjuk, hogy elmesélje a rajz történetét. A kép kiakasztása a legjobb mód arra, hogy bebizonyítsuk büszkeségünk. A legtöbb otthonban a hűtő – mint családi csomópont – válik kiállítási területté. Emellett mi is bevethetjük kreativitásunk és elkülöníthetünk egy részt a nappali falán, ahova kitehetjük az aktuális kedvenceket.

rajzolas

Megalkotni és megválni

A dolgok változnak, és mindennek meg van a maga helye. Ez az élet minden területén így van. Mindezt nagyon egyszerűen meg tudjuk tanítani a gyerekünknek is, miközben szortírozzuk a képeket. Természetesen vannak rajzok, melyek a szívünkhöz nőnek. Ezeket mindenképpen őrizzük meg.

Számos boltban kaphatóak üvegezett keretek, amikbe mi magunk tudjuk elhelyezni a különleges darabokat, majd a ház néhány pontjára kiakasztani. Szerezzünk be iratgyűjtő mappákat is, melyek szintén remek megoldást jelentenek a tárolásra. Ne feledjük el dátumozni a kész műveket, mert a nosztalgikus visszaemlékezésekkor minden plusz információ örömet fog okozni.

Kézzel készült örök emlék

Tökéletes alkalom az alkotásra egy közelgő ünnep. Nincs szebb ajándék a szülő számára, mint egy kézzel készített kedvesség. Ezzel nem csak anyuéknak szerezhetnek örömet, hanem a család többi tagjának is.

Üljünk le a gyerkőccel és rajzoljunk egy ünnepi képet a nagyszülőknek vagy más rokonnak. Ha elkészült, a hátuljára írjunk közösen pár kedves gondolatot. Biztosak lehetünk abban, hogy ezek a művek hosszú évek múlva sem kallódnak el.

Forrás: