Az ország nagy részén hőség várható

Nagyrészt napos idő várható, délutántól erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződéssel, és elsősorban a Dunántúlon már elszórtan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar.

Mérsékelt marad a légmozgás, de időnként megélénkülhet a nyugati szél. Zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19 fok között alakul, de a derült, szélcsendes völgyekben 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

Légköri front nem éri el a Kárpát-medencét, de néhány fokkal melegebb levegő áramlik fölénk. A különösen érzékenyek melegfront jellegű hatást, fejfájást, migrént, álmatlanságot tapasztalhatnak, ingadozhat a vérnyomásuk. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

 

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja leginkább közepes, helyenként elérheti a magas szintet. Az útifű pollenje alacsony, helyenként közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja általában alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.