Ajándék, amivel adsz és kapsz is!

Idén decemberben ismét hozzájárulhatnak a Rossmann vásárlói a megváltozott munkaképességű emberek társadalmi integrációjához. December 8 és 14 között országszerte 12 drogériában vásárolhatóak meg a fogyatékkal élők keze munkáját dicsérő termékek és ajándéktárgyak. A Segítő Vásárt hétfőn Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nyitotta meg az Árkád bevásárlóközpontban található üzletben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2010-ben indította el a Segítő Vásárlás programot, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a fogyatékkal élő emberek közreműködésével készített kiváló termékekre és szolgáltatásokra.  A programot 2013-tól a Salva Vita Alapítvány koordinálja.

A Rossmann Magyarország Kereskedelmi Kft. idén is örömmel áll a kezdeményezés mellé, így december 8 és 14 között országszerte, 12 boltban vásárolhatóak meg az adott régióban működő megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szervezet munkatársai által gondosan és szeretettel készített ajándéktárgyak.

Misija nyúl

Az egyik budapesti bevásárlóközpontban megnyíló vásárt ünnepélyes keretek között Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Flórián László, a cég ügyvezető igazgatója és Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója közösen nyitották meg.

Czibere Károly elmondta: „A 2010-ben indított Segítő Vásár program esélyt ad egyrészről a fogyatékossággal élők számára, hogy termékeik megjelenhessenek, másrészről a vásárlók közösséget alkothatnak a megváltozott munkaképességű emberekkel és ezáltal lehetőséget teremt arra, hogy jobb emberé válhassunk.”

Forrás: