A Napóleon korabeli Anne-Sophie villa

A Dél-Franciaország hegyeire épülő Anne-Sophie nevű villának nem csak a kilátása és környezete, de a története is figyelemre méltó. A harmincezer négyzetméteres birtokon álló épületet Napóleon építtette.

A Saint Paul de Vence nevű falura néző déli fekvésű villa a francia riviéra és a civilizáció által érintetlen területén fekszik, kilátással a tengerre. Az Anne-Sophie névre keresztelt hegyvonulatokon elterülő épületegyüttest maga Napóleon építtette, időt és költséget nem kímélve, a tökéletességre törekedve. Az azóta modernizált, és többször bővített épület az idő elteltével még impozánsabb lett.

Saint Paul de Vence

A villa a dél-franciaországi viszonyokat figyelembe véve is páratlan tulajdonságokkal rendelkezik. Fejedelmi belső római fürdővel, két szabadtéri medencével, tágas garázzsal és egy különálló vendégházzal rendelkezik.

Az 1600 m²-es főépület mindenhol márvánnyal van borítva, emellett az összes felhasznált alapanyag és berendezési tárgy igényes minőséget tükröz. A villában mindenből többet építettek. Összesen tíz hatalmas nyitott nappali, öt háló-, valamint fürdőszoba, és konyha van benne. Természetesen nem feledkeztek meg a cselédszobákról sem.

Saint Paul de Vence

A vendégház és a gondnok lakrésze majdnem akkora, mint maga a villa, összesen 1400 m². Mindezeken kívül, ha szeretnénk, edzhetünk a fitnesz teremben, teniszezhetünk, sütkérezhetünk a számtalan napozóterasz egyikén, sétálhatunk a rokokó stílusú kertben, esetleg a 30,000 m²-es birtokon bárhol.

A Földközi-tenger partján lévő Côte d’Azur az elmúlt évtizedekben előkelő régióvá vált, ahol számos híresség és művész vásárolt saját otthont. A Provence és Monaco által határolt Alpes-Maritimes megyében lévő középkori kis falu húsz percre van a Riviéra strandjaitól.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: