9 tipp – A leginkább gyógyító teafüvek – 1.rész

A zöld teától az édesköménymagig

A modern tudomány ugyan sokféle remek gyógykészítményt adott nekünk – ám sok esetben érdemes kipróbálni elsőként a régi, bevált természetes módszereket. Íme azok a teafélék, amelyek gyógyító tulajdonságokkal bírnak.

Az ősi, jól ismert gyógynövények és a belőlük készült teák olykor többet tehetnek egy állapot javításáért, mint néhány gyorsan bekapkodott gyógyszer. Érdemes őket kipróbálni egészségünk javítására, ha eddig még nem éltünk velük.

ciztomos tea1

 

Nemcsak megfázás ellen jók, számos betegség és állapot esetén bevethetők. Természetes gyógyírek, könnyű elkészíteni őket és mindennap ihatók. A víz után egyébként a legtöbbet fogyasztott italok a világon.

De melyek a legjobb teafajták erre a célra? Lássuk, mely teák azok, amelyeket most érdemes elkezdeni inni.

1.Zöld tea: mint gyógyító, mindig a lista elején fog állni a zöld tea. Ősi ital, évezredek óta használják. A zöld tea hatásait régóta tanulmányozzák, mivel van benne potenciál ahhoz, hogy felvegyük vele a harcot a rák, a szívbetegség ellen, s a diabétesz esélyét is csökkenti.

Antioxidánsban és C-vitaminban gazdag. Egy csésze zöld tea annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs, ezért jó választás megfázás és influenza idején is.

2.Mályvacukor tea: meglepő, de valódi teáról van szó. A mályvacukor tea gyógyító, mivel gyulladásgátló ital, mely elősegítheti a gyógyulást az egész testben. A gyulladásos állapotok sorában az irritábilis bél szindrómán is segíthet. Emésztésre és húgyutakra egyaránt ajánlott.

Enyhe nyálkássága miatt jótékony a torokra, hörghurut esetén hasznos. Könnyed ízvilágának köszönhetően iszogatni sem megterhelő.

3.Gyömbér tea: nagyszerű gyógyító tea, célszerű mindig tartani otthon. Elég csak arra gondolni, hogy serkenti az emésztést. Rossz emésztéssel a szervezet nem jut hozzá a szükséges tápanyagokhoz.

A gyömbér egyike a legjobb gyógytea-típusoknak az emésztés ösztönzése miatt. Egyben kiváló a hányinger és az izgatott gyomor lecsillapítására. A gyömbértea kortyolgatása hasznos evés után, de reggelente is javasolt, hogy jól induljon ne csak a napunk, hanem emésztésünk is.

 

4.Borsmenta tea: ez lehet az egyik kedvencünk a gyógyító teák sorában. Remek íze van, s közben igen egészséges is. A gyömbérhez hasonlóan jó választás étkezést követően és segíti az emésztést.

Ha a gyomrunk nincs jól, ugyancsak bevethető a menta tea, amely gyomorpanaszok mellett és a gázképződés megszüntetésében is előnyös.

5.Édesköménymag-tea: újabb tea típusnak számít, de érdemes kipróbálni. Gyógyító hatásai miatt hasznos fogyasztani, ám hogy hosszútávon fogjuk-e kedvelni azt leginkább az íze dönti el. Az édesköménymag-tea olyan, mint a fekete édesgyökér, tehát ha azt szeretjük, a tea is tetszeni fog.

Ha mégsem, idő kell a megkedveléséhez.  Puffadás ellen segít, s akkor is, ha lomhának érezzük magunkat. Jó döntés a megfelelő emésztéshez, de segít gázképződés ellen és a gyomor ingerlékenységét is kezeli.

Érdemes tehát adni neki egy esélyt.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.