6 egyedi tipp az ecet használatára!

Talán senkinek sem újdonság, hogy az ecettel csodákat lehet művelni: olcsó és egyszerű módszer a takarításra, szagtalanításra, dugulás elhárítására és még számos egyéb, problémás dologra.

Lássuk az ecet legegyedibb felhasználási módjait!

Ha valami hibádzik a háztartásban, az ecet általában könnyedén megoldja. Érdemes otthon tartani egy szórófejes flakont, amelybe egy rész vizet és egy rész ecetet keverünk össze – számos szennyeződésre biztosít gyors és természetes megoldást. Egészséges, friss és tiszta lesz a házunk, lakásunk, ha vele dolgozunk.

Lássuk, milyen különleges felhasználási módjai vannak még az ecetnek!

1.Ecet, mint dezodor: jól alkalmazható, akkor is, ha a mosogatónk aljára szemétgyűjtő van szerelve – mivel ez a szerkezet összeszedi a csatornába került ételmaradékokat, kellemetlen szagot áraszthat. Ám ha beledobunk jégkockává fagyasztott ecetet, szagtalanító hatással bír. Az ecetkockákat egyébként súrolásra is használhatjuk szennyezett felületeken.

2.Dugítsuk ki a lefolyót: öntsünk bele fél csésze szódabikarbónát, majd fél csésze fehérecetet. Amikor megszűnik a pezsgés, fedjük be és hagyjuk hatni 30 percig a keveréket. Ezután zúdítsunk a lefolyóba forralt vizet. Gyakorlatilag ingyen és környezetkímélő módon megoldottuk a kidugítást.

3.Tisztítsuk meg a mosogatógépet: egy csésze ecetet töltsünk a mosószer helyére és indítsunk el egy programot, edények nélkül. Ha ezt havonta egy-kétszer megtesszük, a szappanmaradványokat eltávolítjuk, sőt a mosogatógép életét is meghosszabbíthatjuk.

almaecet

4.Elfogyott az öblítő?  Helyette érdemes kipróbálni az ecetes megoldást: a program utolsó, öblítő fázisában adjunk ¾ csésze fehérecetet a mosógép öblítőtartályába – a ruhák puhák és szöszmentesek lesznek, sőt a szappanmaradványokat is eltávolítja az anyagokból, de még a mosógépből is.

5.Szüntessük meg a cigarettaszagot és egyéb kellemetlen illatokat! Két csésze fehér vagy almaecet segít ebben. Töltsük szórófejes flakonba, spricceljük szét a szobában, vagy öntsük tálba és hagyjuk állni azt a helyiségben egy napig.

Ha halat sütünk, forraljunk a tűzhelyen egy kis ecetet, hogy tisztítsa és szagtalanítsa a levegőt. Az ecetsav elnyeli a szagokat.

6.Hosszabbítsuk meg a virágok életét! Ha frissen vágottat teszünk vázába, adjunk a vízhez két evőkanál fehér ecetet, s tovább élnek majd a pompázó növények.

Ha ecetet használunk, ne aggódjunk a szaga miatt – lehet, hogy elsőre kellemetlen, de hamar tovatűnik. Hatása sokkal előnyösebb, mint a pár perces ecetszag. Az eredmény pedig friss, tiszta és egészséges otthon.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php