5 egyszerű tipp az őszies otthonért!

Az ősz az egyik legszebb évszak – színpompáját, misztikus hangulatát aligha lehet felülmúlni. Nem is csoda, ha igyekszünk őszies otthont varázsolni lakásunkból, házunkból is, kölcsönvéve a természet szépségeit!

De lássuk, milyen 5 egyszerű tippel varázsolhatunk őszies otthont környezetünkből!

Minden évszakban kellemes hangulatot ad, ha saját kuckónkat is kicsit hozzá igazítjuk. Az ősz remek példája ennek, ilyenkor a csodás színárnyalatú levelek, termések mindenkit arra ösztönöznek, hogy dekorálja velük lakását, házát. Mivel a napok egyre rövidebbek, a hangulatos világítás is előkerül, ehhez pedig tökéletes a gyertya – mely egyben a dekoráció kiváló kiegészítője.

1.Kényelmes, meleg takarók: az őszies otthon elsőszámú kelléke a már hűvöskés estéken meleget adó, ránézésre is szívet melengető, mutatós takarók, párnahuzatok. Mindegy, hogy kötött gyapjú, műszőrme vagy aranyos, kockás anyag borítja őket, ezek a textúrák azonnal meghittebb hangulatot kölcsönöznek a belső térnek.

oszi-otthon-1

2.Szezonális, dekoratív díszek: mi sem egyszerűbb, mint az őszies otthont az évszak kedvenc terméseivel, gyümölcseivel megteremteni? A dísztökök, almák, sárga napraforgók mind-mind az ősz színeit csempészik a lakásba, ráadásul önmagukban is remekül mutatnak. Ha inkább a természetes árnyalatokat szeretnénk viszontlátni a beltérben, a tökök egész világos színben is léteznek, sőt, még porcelánból is kaphatók (Halloween-re készülve).

oszi-otthon-2

3.Kellemes világítás: egy szép szobát is elronthat a rossz megvilágítás – különösen, ha túl erősek a fények. Amikor a napok rövidülnek, inkább a hangulatlámpákat gyújtsuk meg, s ne feledjük – persze felügyelet mellett – a gyertyákat sem! Nagy kedvenc mostanság az átlátszó üveg vázába helyezett, fehér gyertya, melyet akár szezonális termésekkel – tökök, gesztenye, makk, kukorica – is körberakhatunk az őszies otthonért.

oszi-otthon-3

4.Illatok: nagymértékben megkönnyíti az egyik évszakból a másikba „vándorlást” a szezonális illat. Ezt gyertyával, szappanokkal, potpourrival, füstölőkkel egyaránt elérhetjük. A fűszeres almától a tökfelfújt illatáig többféle őszies hangulat közül választhatunk. Érdemes tudni, hogy ha kiválasztottunk egy nekünk tetsző illatot, akkor az egységes őszies otthon érdekében ezt az egyet képviselje a gyertya, a szappan és az egyéb illatosító.

oszi-otthon-6

5.Tálalóeszközök: elérhetjük az őszies otthon hangulatát azzal is, ha a nyári hangulatú edényeket, tálakat, tányérokat szezonálisabbra cseréljük – vagy legalább a környezetüket. Másik asztalterítő, faleveles poharak, őszi mintázatokkal ellátott tálak, réz színű börgék mind jöhetnek. Felélénkül az egész konyha!

oszi-otthon5

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.