Spórolási trükkök nyaraláskor

Sok kicsi sokra megy, és ha mindenhol megtakarítasz néhány száz forintot, akkor a végén több ezer, vagy akár több tízezer forinttal több marad a számládon.

1. Az utazás módja

Ha diák vagy, az egyik legolcsóbb megoldás belföldön a vonatozás. Ha korán reggel, illetve hajnalban indulsz, és a nyaralás végén is kora reggeli járatot választasz, elkerülheted a hőséget, és elég, ha másodosztályon, sima kocsiban utazol. Így megspórolhatod az IC-jegy árát is.

Ha már nem vagy diák, vagy ha olyan úti célt választasz, amely vonattal csak körülményesen érhető el, vagy sehogy, keress telekocsit. A költségmegosztáson alapuló utazás olcsóbb, mintha autót bérelnél vagy saját autót tartanál fenn. Biztonsági okokból viszont arra kérünk, az autóstopot felejtsd el.

traveling

Ha külföldre utazol, válassz fapados járatokat, és hónapokkal előre vásárold meg a jegyet, így lehet sokkal olcsóbban utazni. Egy trükk: használj “szűz” böngészőt a járat kiválasztásakor, mert a légitársaságok olyan algoritmusokkal trükközhetnek, amelyek figyelik a böngészési előzményeket, a preferenciáidat, így drágábban ajánlják fel a jegyet, mint amennyiért meg tudnád szerezni… Érdemes arra is figyelni, hogy előszezonban vagy utószezonban menj, mert akkor is olcsóbban foglalhatsz jegyet. Sőt: az Expedia vizsgálatai szerint hétköznap olcsóbban foglalhatsz jegyet, mint hétvégén.

2. Közlekedés a helyszínen

Nekünk leginkább az vált be, hogy ahová csak tudtunk, gyalog mentünk. Néhány évvel ezelőtt Rómába utaztunk, fapadossal, a reptérről vonattal jutottunk be a városba, és ott nem költöttünk sem bérletre, sem városnéző buszra, sem taxira. Amikor muszáj volt tömegközlekedési eszközöket használni, egy-egy jegyet vettünk.

3. Kempingezz!

Brutálisan olcsó lesz a szállás, ha sátrazol egy kempingben, ahelyett, hogy szállodában vagy panzióban fizetnél súlyos tízezreket.

nyaralás, napozás, relax

4. Ha tudsz, vigyél magaddal annyi élelmiszert, amennyit csak tudsz/engedélyeznek

Görögországba, Horvátországba, az olasz tengerpartra utaztok a barátokkal? Apartmant foglaltatok? Vigyetek kaját, és főzzetek minden nap, felváltva! Mit érdemes pakolni? Szeletelt kenyeret, konzerveket, gyorsrizst. Gyümölcsöt és zöldséget csak akkor, ha otthon olcsóbban tudod megvásárolni, mint a helyi helyi piacon. Húsfélét ne kockáztassatok, néhány napot kibírtok gulyásleves és rántott hús nélkül.

A strandra vigyetek saját szendvicset és kiürült ásványvizes palackba töltött teát – mi előző nap főztük meg, hűtöttük le és pakoltuk hűtőbe a gyümölcsteákat, így nem kellett a kirándulások és a fürdőzések alatt üdítőitalra költeni.

5. Fizess kártyával mert a készpénzlevétel vagy a váltás sokba kerülhet

Utazás előtt beállítottuk az sms-értesítőt, így nyomon követhettük, a fizetéseket külföldön is. Annyi pénzt váltottunk csak, amennyi feltétlenül szükséges, ahhoz, hogy ha baj van, legyen nálunk, ám ahol csak módunk volt rá, kártyával fizettünk, készpénzt pedig nem vettünk le automatánál, mert azért akár több ezer forintot is levonhatnak.

További tippekért látogass el a Szeretlek Magyarország oldalára! 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.