Terhesség szilveszterkor – 4 tipp a felhőtlen ünneplésre

Tippek a várandós újévezéshez

Lehet feledhetetlen szilveszterünk, ha a várandósság alatt nem csatlakozhatunk mindenben a társasághoz? Miért is ne? Íme néhány ötlet, amivel tökéletesen feldobhatjuk az újévi partit terhesség alatt is.

Éppen a szilveszter idejére esik a terhességünk? Nem kell elkedvetlenedni, hiszen a várandósság miatt mindenképp emlékezetes marad a szilveszter – de másként is tehetünk róla, hogy egyedi legyen!

Íme 4 tipp, hogyan érezzük jól magunkat a terhesség alatt újévezéskor!

1. Tartsunk bulit otthon

Várandósan nem vágyunk igazán arra, hogy egy igazi „ereszd el a hajamat” partin vegyünk részt, sőt messzire sem szívesen megyünk – ezért célszerű a barátokat magunkhoz hívni terhesség idején. Ennek a verziónak több előnye is van: olyasmit ehetünk, amit magunk készítettünk, minden kényelmünk megvan, ráadásul a többieket nyugodtan meg lehet kérni arra, hogy hozzanak olyan italt, ételt, amilyet szeretnek. Készítsünk egy-két dolgot mi magunk is, de a többit bízhatjuk a meghívottakra. Tartsunk „batyubált”!

Fotó: 123rf.com

2. Menjünk rövid kikapcsolódásra a párunkkal

Jó ötlet még a baba érkezése előtt kettesben kikapcsolódni: menjünk el a szilveszterezés alkalmával, vagy az azt megelőző napokban egy kis vakációra, s tegyük félre aggodalmainkat. Gondoljunk arra, hogy ilyen kellemes együtt töltött időnk a gyermek születése után kevés lesz, töltsük fel magunkat az előttünk álló hónapokra még a terhesség alatt.

3. Írjunk naplót vagy levelet születendő gyermekünknek

Ha nincs kedvünk és energiánk utazni vagy szórakozni, ami terhesség idején érthető, otthon is elfoglalhatjuk magunkat érdekes tennivalókkal. Írjunk például levelet vagy naplót, amit születendő gyermekünknek címezünk. A szilveszter és az újév napjainak békéje tökéletes körülményeket teremt arra, hogy nekikezdjünk – sőt rendszert is csinálhatunk belőle. Sokak számára lehet rendkívül hasznos a gondolatok, aggodalmak, víziók leírása – igazi jótékony terápia!

4. Nézzük a kedvenc sorozatainkat

A szilveszter terhesség idején tökéletes alkalom arra is, hogy némi nassolnivalóval a kezünkben leüljünk, és akár órákon át nézzük kedvenc sorozatunkat. Kikapcsol, feltölt és feledteti az esetleges szorongásokat. Arra azért ügyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba az evést! Választhatunk zöldségchipset, de a legjobb, ha felvágott uborkát, répát, zellert társítunk a hummushoz!

Olvasd el ezt is!

Kis koffein a terhesség alatt? Nem baj, így a cukorbetegség is elkerülheti!

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.