Élvezhető ünnep – karácsonyi tippek terhesség idejére

Pihenjünk és energetizáljuk magunkat

Sokakkal előfordul, hogy terhességük éppen beleesik a karácsonyi ünnepek időszakába. Egy kismama ilyenkor visszafogottabb, de ez nem jelenti azt, hogy ne élvezhetné az ünnepet. Lássuk, mivel könnyítheti meg a dolgát!

Amikor egy nő babát vár, a terhesség bizonyos szabályok betartására készteti. Sokan érzik úgy, hogy az ünnepek alkalmával így nem szórakozhatnak felhőtlenül. Természetes, hogy ilyenkor legfeljebb egy-két korty alkoholt, sok vizet kell fogyasztani és a megfelelő táplálkozást karácsonykor sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Mi mindent tehetünk még meg annak érdekében, hogy élvezetes legyen a karácsonyi ünnepi időszak terhesség alatt is?

1.Viseljünk kényelmes ruhát: a vásárlás és a karácsonyi vásárok látogatása megterhelő lehet egy kismama számára. Mindenképp viseljünk olyan ruhát, amelyben kényelmesen érezzük magunkat és olyan lábbelit, ami nem tör, amiben tudunk sétálni. Fontos, hogy viseletünk alkalmas legyen a növekvő pocak megtartására.

2.Kerüljük az alkoholt: egy pohár frissítő szénsavas ital ugyanolyan ízletes lehet, mint egy jó alkoholos koktél. Gyömbérrel, lime-mal ízesítve igazi finomság a karácsonyi időszakban, sőt ha az italt szénsavval készítjük, még a terhességi rosszulléten is segíthet.

3.Maradjunk hidratáltak: a karácsonyi időszak fárasztó lehet, ráadásul ilyenkor pár napig nem a rutinszerű mindennapok zajlanak – akár el is feledkezhetünk arról, hogy kellő mennyiségű vizet igyunk. Figyeljünk oda a megfelelő hidratáltságra!

4.Sétáljunk! Ha eddigi testedzésünket már nem végezhetjük, ne feledkezzünk meg a sétáról. Egy kis gyorsabb tempójú gyaloglás a családdal vagy a barátokkal – vagy akár egyedül – igen jót tehet és kellemes kardio edzésnek számít.

5.Nyújtsunk: kerítsünk időt a karácsonyi időszakban is arra, hogy nyújtsunk. Terhesség idejére is vannak megfelelő jóga pozíciók, melyek kimondottan a kismamáknak segítenek relaxálni és energetizálni magukat. Érdemes heti több alkalommal lazítani.

6.Fogadjunk el segítséget: a terhesség olyan állapot, melyben nyugodtan elfogadhatunk másoktól segítséget. Vásároljon be más helyettünk és végezze el a sütés-főzést, vagy vegyük ki a részünket belőle, de kevesebb energiabefektetéssel.

Ne feledjük, hogy a hangsúly most a pihenésen van, amire a kismamának és a babának egyaránt szüksége van.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.