Allergia gyógyítás – gyengéden

Az allergiás betegségek döntő többsége azokon a szerveinken jelentkezik, amelyek a külvilággal közvetlen kapcsolatban állnak. Ilyen a bőr, az orr nyálkahártyája, a szem és a légutak.

Ahány allergiás, annyi tünet. Krákogunk, tüsszögünk, könnyezünk, és egyiknek sem örülünk. Gyorsan kell a segítség, mert a trombitáló titkárnőnél csak egy tüsszögő mennyasszony érzi magát rosszabbul. A homeopátiás szerekkel gyógyítani lehet az allergiát, de ezt tünetmentes időszakban, általában télen kell elkezdeni. Ha már itt az allergiaszezon, egyéni szereket lehet választani, melyek gyorsan hatnak.

A homeopátiás bogyók a szervezet öngyógyító rendszerét serkentik, ezért biztonságosan adhatók kisgyermekeknek és kismamáknak is.

Az allergiára a típusától függően létezik általánosan szedhető homeopátiás szer is, mely általában az allergiát kiváltó anyag hígítása.9390Ha parlagfűre jelentkezik az allergia, a parlagfűből készült szert, az Ambrosia-t kell szedni, közepes hígításban. A virágzás alatt végig szedhető, kiegészítve a személyre szabott tüneti szerrel.

Ha többféle virágporra érzékeny az orrunk, a virágporokból hígított Pollens készítmény lesz a megfelelő segítség. Napi 1×5 golyó szedhető közepes hígításból.

Az allergiás tüneteket csökkenti az antihisztamin hatású Histaminum. Heti 1×10 golyó szedhető a magas potenciában a teljes szezon alatt. Erős rohamnál, tüsszögésnél, ödémánál napi 2x3x5 golyóra emelhető az adag.

Ha viszket és könnyezik a szem, a szemvidító fűből készült Euphrasia sokszor segít. A viszkető orr gyakori szere a Sabadilla.

Az egyéni tünetek teljes skáláját itt nem tudjuk felsorolni, de a www.homeopatia.info.hu weboldalon letölthető az allergia homeopátiás gyógyításáról szóló kiskönyv, mely részletesen felsorolja a tünetekhez választható szereket.

Forrás: