Receptkombinációk cukorbetegeknek 1. 2010-08-27 Cukorbetegség Megosztás: Tweet Itt van néhány recept a cukorbetegek részére, hogy ők se maradjanak ki a jóból. Zöldfűszeres túrókrém: – 20 dkg sovány túró – 5 dkg light margarin – 1 csomag kapor snidling – 1 csomag petrezselyemzöld – 1 szál zeller A túrót villával összetörjük, majd a margarinnal simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk, és összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd hűtőszekrényben összeérleljük. E:71 kcal Sz:1 g Baranyai zöldségleves – 15 dkg sárgarépa – 15 dkg petrezselyemgyökér – 20 dkg karfiol – 15 dkg zöldborsó – 5 dkg csiperkegomba – 2 evőkanál olaj – 5 dkg vöröshagyma – 4 dkg cérnametélt – petrezselyem zöld A zöldséget vékony karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a gombát vékony cikkekre daraboljuk. Az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a sárgarépát és a gyökeret, és összepirítjuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget, ízesítjük sóval, és felengedve a kellő mennyiségű vízzel, kis lángon addig főzzük, míg a zöldségek ressre puhulnak. Ekkor belefőzzük a tésztát, tálaláskor megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyem zölddel. E:145 kcal Sz:20,7 Gyümölcsleves – 30 dkg meggy – 1 db alma – 1 db cirom – 1 dl tej, 1,5°/-os – 1 evőkanál liszt – egész fahéj – folyékony édesítőszer – 3-4 szem szegfűszeg Kb. 1 liter hideg vízben feltesszük főni a fahéjat a szegfűszeggel és a citromhéjjal. Beletesszük a kimagozott meggyet, és amikor kicsit együtt forraltuk, behabarjuk a zsírszegény tejjel elkevert liszttel. Legvégül beletesszük a hámozott és cikkekre vagy kockára vágott almát, és a tetszés szerinti folyékony édesítőszert, de ilyenkor már csak egyet forralunk rajta, hogy az alma ne főjön szét. Lehűlve, szobahőmérsékleten tálaljuk. Nyáron tehetünk a levesbe egy gombóc light fagylaltot is. E:81 kcal Sz:16,7 g Forrás: