Labdák a tányéron 2013-09-10 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Burgonyával és paradicsom-mártással készül egyszerűen ez a finom egytálétel – a vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen teljesen húsmentes. Kiváló, vegetáriánusoknak is ajánlható étel a burgonyalabdák paradicsommártásban. Utóbbinak van egyszerűbb elkészítése is. Hogyan fogjunk hozzá? Hozzávalók 10 személyre: – 1 kg burgonya – 1 zöld erős paprika – 2 kávéskanál őrölt koriander – 1 citrom leve – 2 dl liszt, só, ghí a sütéshez A mártáshoz: – 1 kg paradicsom – 3 kávéskanál cukor – 1/2 kávéskanál pirospaprika, só Először a golyócskákat készítjük el. Főzzük meg bő, sós vízben héjastul a burgonyát. Ha megfőtt, húzzuk le a héját és törjük teljesen össze. Keverjük össze a tört burgonyát az apróra vagdalt erős paprikával, az őrölt korianderrel, a sóval és a citromlével. Készítsünk belőle 3 cm-es golyócskákat. Keverjük el a lisztet annyi vízzel, hogy majdnem folyós tésztát kapjunk. Mártsuk a golyókat a tésztába, és süssük ki bő, forró ghíben. Vágjuk a megmosott paradicsomot nagy darabokra és 1 dl vízzel nagy lángon főzzük szét. Keverjük hozzá a cukrot, a pirospaprikát és sózzuk meg. Főzzük még egy negyedóráig nagy lángon, közben kevergessük. A forró szósszal öntsük le a golyócskákat. Egyszerűbb elkészítése: a paradicsommártás elkészítéséhez használhatunk eltett paradicsomlevet is. Ha nincs ghínk, süssük napraforgóolajban a burgonyalabdákat. Forrás: