Sajttal sült citrom 2012-06-26 Diéta Megosztás: Tweet A perzsák már az időszámításunk kezdete előtt is termesztettek citromot. Alkalmazták a mérgezés ellenszereként, hatásosnak vélték kígyómarás ellen, ajánlották szívbetegeknek is Hozzávalók 4 db biocitrom 4 db citromfa levél (ha van) 2 x 150 grammos mozzarella 4 szardellafilé 2 koktélparadicsom 4 bazsalikomlevél só bors Elkészítés 4 fő részére A citromokat megmossuk, végeiket levágjuk. Mindegyik így kapott citromhenger húsát óvatosan kivágjuk. A citromfa leveleket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ráfektetjük a citromkarikákat. A mozzarellagolyókat felszeleteljük, a paradicsomokat pedig félbevágjuk. Mindegyik citromkarika aljára egy-egy mozzarellaszeletet teszünk, erre jön a bazsalikomlevél, a szardellafilé és a koktélparadicsom. Sózzuk-borsozzuk, végül még egy mozzarellaszeletet nyomkodunk a citromokba. 200 fokos sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük. Rögtön tálaljuk. A citromkarikákból kikanalazzuk a sült tölteléket (a héját nem esszük meg). További NoSalty.hu receptek Spenótos újburgonya >> Mézes csereszenyebefőtt >> További receptek >> Forrás: