Hűsítő fagyik forró napokra – Top5 2018-07-07 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Nem szabadulunk meg a kínzó melegtől. Íme néhány tipp, amivel lehűthetjük magunkat a legforróbb nyári kánikulában. Íme pát hűsítő fagyi és sorbet recept! Málnás jégkrém Hozzávalók: 25 dkg málna fél citrom leve Eritrit Vaníliás vagy citromos joghurt A málnát a citromlével összeturmixoljuk, szitán átpasszírozzuk és ízlés szerint eritrittel édesítjük. Formákba töltjük (használhatunk különböző joghur¬tos poharakat), és fagyasztjuk. Tipp: rétegezhetjük joghurttal. A formába teszünk egy kis joghurtot, fagyasz¬tóba tesszük, megdermesztjük, majd ráöntjük a málnás szirupot, és ismét fagyasztjuk. Narancsos jégkrém Hozzávalók: 2 dl narancslé Eritrit A narancslevet az eritrittel édesítjük, formákba töltjük, és fagyasztjuk. Tipp: szintén rétegezhetjük ízlés szerinti joghurttal. Banános epres jégkrém Hozzávalók: 20 dkg eper 1 banán 1 doboz joghurt (125 g) méz Az epret a banánnal összeturmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot, és ízlés sze¬rint mézzel édesítjük. Formákba töltjük, és fagyasztjuk. Bodzás eper sorbet Hozzávalók: 40 dkg eper 2 evőkanál bodzaszörp Sziruphoz: 1 dl víz – két kanál folyékony édesítőszer Elkészítés: A sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral, és kb. 2-3 percig forraljuk, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, és a szörppel együtt összeturmi¬xoljuk. Ízlés szerint a édesítjük, majd fagyi gépbe tesszük, vagy – legalább 3 órát – fagyasztóban dermesztjük (kétszer-háromszor átkeverjük). Kávés Diófagyi Hozzávalók: 4-5 ek presszókávé 2 dl tejszín 1,2 dl tej 10 dkg mascarpone 3 tojássárgája Eritrit 7 dkg darált dió Elkészítés: A tejszínt, a tejet és igény szerint az édesítőszert felforraljuk és kihűtjük. A tojás sárgákat a maradék édesítőszerrel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínes keveréket, a kávét, és lassú tűzön addig melegítjük, míg enyhén besű¬rűsödik (ne forraljuk). A krémet kihűtjük, belekeverjük a mascarponét és a diót. Fagyi gépbe tesszük, vagy fagyasztóban dermesztjük (ha fagyasztóba tesszük, az első órában kb. kétszer keverjük át). Tipp: rumos változatban is készíthetjük, ekkor 1 evőkanál kávé helyett 1 evőkanál rumot adjunk hozzá. Forrás: https://napidoktor.hu/index