Paprikára fel! 2019-08-18 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A nyár egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a rutinos és kezdő háziasszonyoknak egyaránt. A hazai idényzöldségek és a paprikaszezon köszöntéséül zamatos, de legfőképpen színes fogásokat varázsolhatunk a család asztalára. Akár fél óra alatt könnyű ételt készíthetünk az ízletes magyar paprikából, ezért összeállítottunk három üde, tavaszi receptet, amelyet megspékeltünk Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippjeivel is. Ponttyal hirtelen sült zöldségek Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé 1 db cukkini 2 db TV paprika 1 db kápia vagy kaliforniai paprika 2 szál sárgarépa 1 kis padlizsán 2 szál újhagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor friss petrezselyem 1 csokor snidling 1 ujjnyi friss gyömbér 1 tk. MAGGI Ízvarázs ételízesítő – sok zöldséggel 2 ek. olíva olaj ízlés szerint bors Elkészítés: A pontyfilét megmossuk, lecsepegtetjük, vékony csíkokra vágjuk. A felcsíkozott pontyot egy tálba tesszük, megszórjuk az zöldséges ételízesítővel, a frissen őrölt borssal és rácsorgatjuk az olíva olajat. Jól átforgatjuk és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük. Serpenyőben vagy wokban hirtelen kisütjük a zöldségeket, majd félretesszük. A csíkozott pontyot is hirtelen kisütjük, a tisztított, apróra vágott friss gyömbérrel együtt. Rákanalazzuk a pontyra a zöldségeket, összeforgatjuk az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, majd 1 perc alatt még nagy lángon összeérleljük. Csirke saslik salátával és paprikás mézes mártogatóssal Hozzávalók: 30 dkg csirkemell 2 marék friss levélsaláta vegyesen 1 fél citrom szeletelve 1 savanykás alma 2 db TV paprika 2 evőkanál méz 1 kis darab gyömbér 1 ek. olíva olaj 1 tk. MAGGI Gyros csirkefalatok alap Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk, majd megforgatjuk a Gyros csirkefalatok alapban. A fűszeres csirkekockákat felszúrjuk 4 kis nyársra, majd egy evőkanál olívaolajon serpenyőben hirtelen kisütjük. Eközben megmossuk a levélsalátákat, a citromot, az almát és a paprikákat. A levélsalátákat összetépkedjük, a citromot és az almát vékonyan felszeleteljük, egy tálban jól elkeverjük úgy, hogy a citromot kissé megnyomkodjuk. A gyömbérdarabot megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk és darálógépbe tesszük. Jól összedaráljuk, néhány csepp citromot csepegtetünk rá, majd hozzákeverünk két evőkanál mézet. Tálaláskor alulra halmozzuk a friss salátát, erre tesszük a csirkesaslikot, egy kis mártogatós tálba mellé kanalazzuk a mézes gyömbéres paprikakrémet. Fűszeres-balzsamos paprikaálom Hozzávalók: 2 egész csirkecomb 2 ek. balzsamecet 1 ek. mustár 2 ek. olíva olaj 6 db paprika (3 TV, 3 színes kaliforniai vagy kápia) 15 szem olívabogyó vegyesen 1 MAGGI Marhahúsleves kocka Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk. Egy fél liter vízhez adunk egy Marhahúsleves kockát, és megfőzzük benne a csirkecombokat. Közben megmossuk a paprikákat és forró serpenyőben vagy grillezőn hirtelen kisütjük őket. Egy tálban összekeverjük a balzsamecetet, a mustárt, egy evőkanál olíva olajt, és a párolt csirkecombokat óvatosan megforgatjuk a szószban. Ezután a fűszeres csirkecombokat is hirtelen kisütjük, éppen hogy színt kapjanak. Melléjük dobjuk az olívabogyókat, visszatesszük a sült paprikákat, és forrón, friss fűszernövénnyel tálaljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/index