Diabetikus citromtorta recept

A cukorbetegeknek sem kell lemondani az édességekről. A klasszikus ciromtorta elkészíthető diabetikus változatban is. Készítsd el te is ezt a receptet!

Hozzávalók

5 tojás

10 dkg liszt

10 dkg glukonon

fél csomag sütőpor

Töltelékhez

40 dkg vaj

20 dkg glukonon

1 citrom leve és reszelt héja

Díszítéshez

2 citrom

1 csomag tortazselé

diabetikus csokoládéreszelék

diabetikus_citromtorta1

Elkészítés

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját.

A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon. A karikákra vágott citromszeleteket a torta tetejére, a csokireszeléket az oldalára tesszük díszként.

Forrás: