Diabetikus citromtorta recept 2013-07-15 Diéta Megosztás: Tweet A cukorbetegeknek sem kell lemondani az édességekről. A klasszikus ciromtorta elkészíthető diabetikus változatban is. Készítsd el te is ezt a receptet! Hozzávalók 5 tojás 10 dkg liszt 10 dkg glukonon fél csomag sütőpor Töltelékhez 40 dkg vaj 20 dkg glukonon 1 citrom leve és reszelt héja Díszítéshez 2 citrom 1 csomag tortazselé diabetikus csokoládéreszelék Elkészítés A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon. A karikákra vágott citromszeleteket a torta tetejére, a csokireszeléket az oldalára tesszük díszként. Forrás: