Ez történik a veled, ha kimarad az életedből a szex

A szex a legtöbb ember számára élvezetes. Számos pozitív élettani hatása van, ami nemcsak a a lelkünkre van jó hatással, de a testünkre is. Azonban nem mindenki olyan szerencsés, hogy rendszeresen ágyba bújhat valakivel.

Ezt egy darabig lehet bírni, azonban a szervezetünk – mint minden hiányérzetnél – itt is jelez, mégpedig a következőképpen.

Kínzó álmatlanság

Bizony, sokszor nem gondolunk bele és a munkára, stresszre fogjuk, hogy éjszaka forgolódunk az ágyban. Az orgazmus során ugyanis oxitocin – boldogsághormon – termelődik, amitől nemcsak nyugodtabb lesz az alvás, de a stressztől, a benned lévő haragtól és félelemérzettől is megszabadít – számol be a FemCafé.

fejfájás

Fejfájás migrén

Sokan még mindig az ősi kifogást használják, ha éppen nem kívánják a párjukat, ám ezzel csak saját maguknak ártanak. A szex közben nemcsak oxitocin, de endorfin is termelődik, melynek olyan erős a fájdalomcsillapító hatása, mint az ópiumé. Az orgazmus pedig 70%-kal is csökkentheti a fájdalmadat. Egy amerikai kutatás szerint ha intenzív a szexuális életed, akkor a menstruációt kísérő has-, derék- vagy fejfájás is elviselhetőbb – de ilyen fájdalom esetében azért érdemes orvoshoz fordulni.

Idősebbnek tűnsz a korodnál

Szintén a tudomány támasztja alá, hogy aki legalább heti háromszor bújik ágyba valakivel, sokkal fiatalabbnak és frissebbnek tűnnek mint a velük egyidősek. Felejtsd el tehát a mindenféle bőrfiatalító kezelést, a plasztikát és a túlzott sminket. Egy kis szex és máris mintha kicseréltek volna.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Mi teszi intimmé a kapcsolatot? – A szex?

Forrás: Napidoktor.hu